Ti s-a intamplat de multe ori sa ti se ridice adrenalina-si nu in mod pozitiv. Ba nu-ti sta parul asa cum vrei, desi ai pierdut o ora din viata incercand sa-l aranjezi, ba iti iese un cos monstruos exact in momentul in care el s-a hotarat, in sfarsit sa te invite la film. Si pe deasupra apare si un moment de invidie suprema cand o tipa iti sufla de sub nas ultima pereche, numarul tau, a unor balerini superbi.

Se stie ca nimeni nu scapa de stres, dar mai este adevarat si ca stresul ne afecteaza in mod diferit. Voi incepe incursiunea noastra in universul stresului si al stresatilor care te va ajuta sa afli ce anume te deranejaza mai exact si care sunt solutiile la care poti apela.

Stresata social:

incepe sa-ti bata inima cu putere cand esti ascultata in centrul unui grup, fie scoala, fie la job? In societate vrei sa treci cat mai neobservata si intotdeauna ti-e teama sa nu te faci de ras. Ai face aproape orice ca oamenii din jur sa nu aiba o parere proasta despre tine. Incearca sa te simti cat mai bine in pielea ta si sa fii mandra de ideile tale, pe care sa nu-ti fie jena sa le zici cu voce tare.

Cum detectezi semnele stresului

Ai vazut deja ca exista zeci de motive de stres  si ca te pot afecta pe multe planuri. Cert este ca grijile iti afecteaza atat corpul cat si mintea, de aceea e mai bine sa-ti dai seama cand lucrurile incep sa scape de sub control si sa intri intr-o zona de chillout.

Sa zicem ca uiti in nenumarate randuri mobilul acasa. Acest lucru te face sa te simti neajutorata si chiar terifiata? Mai mult ca sigur, nu e vorba despre o intamplare, pentru ca stresul iti poate afecta serios memoria si te poate face mult mai sensibila, cu toane si tematoare.

Stresul iti poate afecta somnul. Stai cate o jumatate de noapte cu ochii pe pereti si, orice ai face, nu reusesti sa adormi? Inseamna ca esti mult prea incarcata de griji si nu vei reusi sa te odihnesti cum trebuie, iar in ziua urmatoare vei fi total obosita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here