Vrei o bratara originala, in stil sud-american, cool si cu care sa poti intra si in apa, la mare? Ei bine, nu va mai trebui sa traversezi oceanul pentru a negocia un asemenea suvenir, ci ti-o poti face singura acasa.

Ai nevoie de: o,5 m funda ripsata, multi nasturei colorati, de diferite marimi, paiete sau marele de lemn plate, margelute marunte colorate, ata, guta subtire, ac de cusut, doua snurulete cu cate un nod la unul din capate. Timp de lucru: circa 30 -40 minute.

Taie funda ripsata in doua bucati lungi de 18-20 cm si suprapune-le. La fiecare capat introduci intre ele, in interior, cate un snur, apoi cosi bine la capetele taiate benzile una de alta, prinzand si snurul intre ele. Dupa care intorci funda invers, astfel incat cusaturile sa fie in interior si snurul in afara.

Pregateste-ti gramajoare de cate 3-4 nasturi suprapusi, de la mare la mic, care urmeaza a fi cusute pe funda. In varful fiecarei gramajoare asezi cate o margeluta plata sau paieta, peste care pui o margica marunta de tot. Poti face gramajoare identice, din acelasi tip de nasturi, sau pot fi diferit colorate. Insa e bine sa fie de aceeasi dimensiune.

Treci firul de guta printr-un singur strat de funda, prin toti nasturii, incepand cu cel de la baza, sus de tot vine margica marunta, apoi treci firul inapoi pana jos. Dupa care innozi bine guta pe dosul fundei ca sa nu se desfaca atunci cand ti-e lumea mai draga-inspira-te din nodurile marinaresti.

Impresjmuieste fiecare piramida de nasturi cu un sirag de margelute marunte. Din nou, pot fi toate de aceeasi culoare, sau pot fi margelute colorate-imaginatia tare are unda verde.

Acum iei un ac cu ata de aceeasi culoare ca si funda ripsata si cosi cele doua fasii de funda una de alta, respectiv cea cu nasturi de cea fara nasturi. Se coase pe margine, pe dinafara, deci atentie sa faci o cusatura cat mai curata, pentru ca e la vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here