Ai ascunde sefului tau ca o colega aduce prejudicii firmei? Ti se pare normal sa spui, pentru ca practic ea iti pune in pericol slujba, sau nu?

Da- greselile nu pot fi trecute cu vederea

Daca greseala ei te afecteaza, ti se pare normal sa-mi salvez fundul. Nu e corect sa platesti tu pentru prostia altuia si nu crezi ca cineva ar face asta pentru tine. E jobul tau in joc!

Numai daca ti-ar fi amenintata pozitia sau daca se repeta pentru a nu stiu cata oara. La prima poti sa treci cu vederea, dar cand se intampla de mai multe ori, nu ajuta pe nimeni sa fie acoperita.

Cand ai fost angajata, ti s-a spus sa spui intotdeauna cand observi ceva in neregula. Te asiguri ca nu vorbesti prostii siai cauta sa formulezi in asa fel sa nu sune a para, ci a parere.

Daca crezi asta ti-ar aduce avansarea sau alte avantaje, ai face-o. in fond, nu minti, nu-i bagi strambe fetei, ci demonstrezi ca esti vigilenta si iti faci bine treaba. Angajatorii trebuie sa afle oricum.

Da. Pentru ca atunci cand s-ar afla, probabil ati fi cu totii trasi la raspundere. Desigur vei vorbi mai intai cu toti colegii, apoi ati alege un  reprezentant care sa vorbeasca cu sefii.

Nu- si tu ai putea fi  in locul ei

Ai fost parata pentru ceva nesemnificativ si te-ai simtit oribil. Ai sta de vorba cu ea si i-as spune ce a facut, eventual ai sfatui-o sa vorbeasca rapid cu superiorii, sa-si recunoasca greseala.

Daca e la prima abatere, te-ai face ca nu vezi. Depinde de situatie, cine e implicat, cine ar avea de suferit, dar in principiu, ai prefera sa nu te bagi. E treaba angajatorilor sa-si evalueze angajatii.

Daca te-ai pune in locul ei, probabil ca nu ai vrea sa se afle asta. Ai lua-o deoparte si ai intreba-o  daca e constienta de ce a facut. Abia dupa discutia cu ea ai lua o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here