Pedagogiile alternative precum Montessori sau Waldorf, care incurajeaza autonomia, creativitatea si ritmurile de invatare la copii, au facut ca jucariile din lemn sa devina o tendinta in ultimii ani.

Se caracterizeaza prin a avea design simplu si curat, fara lumini, sunete sau culori stridente, in general. Toate acestea, pentru a trezi imaginatia copiilor si a incuraja jocul liber. Alegerea lemnului are de-a face atat cu dezvoltarea simturilor prin manipularea unui material natural, cat si cu optarea pentru ceea ce este regenerabil si biodegradabil, in locul plasticului omniprezent.

Din ce in ce mai mult, nu sunt doar o optiune preferata in scrisorile catre Magi pentru ceea ce ii fac pe cei mici sa se bucure, dar ii cuceresc si pe batrani pentru natura lor decorativa . La urma urmei, fiecare parinte stie ca pastrarea unui decor de revista este aproape intotdeauna incompatibila cu prezenta copiilor acasa.

Jucariile din lemn: distreaza si decoreaza

Integrarea acestor  jucarii din lemn in decor, atat in camera de joaca, cat si in restul casei, va fi mult mai usoara datorita desenelor lor atractive si culorilor placute (fie ca sunt comandate sau nu).

Curcubeu

Celebrul curcubeu Waldorf a devenit una dintre jucariile vedete din aceasta categorie atat pentru design-ul fermecator, cat si pentru posibilitatile de joc pe care le ofera micutilor (si nu atat de mici). Este una dintre cele mai versatile jucarii din lemn, intrucat le permite copiilor o mare libertate de creatie, dar in acelasi timp este decorativa, datorita culorilor izbitoare si a diverselor optiuni de amplasare pe care le ofera.

In plus, in prezent este posibil sa-l gasesti in alte palete de culori diferite de cea traditionala (cea a curcubeului autentic), precum pastel, pamant sau game precum albastru sau roz, ceea ce permite o reconciliere si mai mare cu decorul fiecaruia. camera.

La fel se intampla si cu papusile din lemn si stivuibile , care se remarca prin simplitatea designului, culoarea si posibilitatile pe care le ofera la nivel de creativitate.

Pietre de lemn

Pe aceeasi linie ca si curcubeele in ceea ce priveste posibilitatile de joc si exersarea abilitatilor motrice se afla si acest joc care a devenit, de asemenea, foarte popular in ultimii ani. Designul sau prietenos si culorile variate sunt la fel de atractive pentru copii ca si pentru parinti atunci cand vine vorba de decorarea dormitoarelor si a salilor de joaca.

In plus, sunt o optiune excelenta pentru a te juca cu copiii nostri si a te bucura de creativitatea lor cu acest tip de joc.

Calut din lemn

Aceasta jucarie traditionala, care ani de zile a fost posibila doar in modele din plastic si cu culori stridente, ne face acum posibila integrarea ei in decor, oferind aceleasi posibilitati de joaca ca intotdeauna celor mici. In plus, cele cu doua roti le permit copiilor sa lucreze la coordonarea motrica si echilibrul si ii pregatesc mai bine pentru atunci cand trebuie sa treaca la biciclete cu pedale fara roti de antrenament.

Desenele ca acesta, care imita mitica Vespa, sunt ideale atunci cand cei mici practica jocurile de rol (cele in care imit adultii in situatiile lor zilnice). Pentru ca ce baietel sau fetita nu i-ar placea sa mearga pe o astfel de motocicleta?

Jocuri de matematica si motricitate

Daca exista jocuri care se bucura cel mai bine in format lemn, acestea sunt cele care ii ajuta pe copii sa se familiarizeze cu cifrele, literele, gandirea logica si calculele simple , pe de o parte, precum si cele care le permit sa-si dezvolte dexteritatea cu maini. , pentru altele.

In plus, acestea sunt de obicei concepute cu culori atractive aranjate intr-un mod armonios si includ un suport care faciliteaza aranjarea copiilor cand isi termina de jucat.

Bucatarii din lemn

Bucatariile de jucarie au fost intotdeauna printre clasicii Craciunului ca cadou. Desi, de ceva vreme, bucatariile din lemn par sa fi facut loc modelelor din plastic pentru realismul si aspectul lor atractiv . De fapt, supermarketuri precum Lidl le-au facut o mare atractie alaturi de alte jucarii din lemn de top.

De remarcata este si varietatea mare de accesorii de bucatarie si mancare de jucarie concepute tot in lemn si cu culori prietenoase cu care bucatariile copiilor nostri pot fi completate astazi, contribuind la decorarea dormitoarelor, camerelor de joaca sau a incaperilor in care se afla.

La fel, pe langa bucatarii, se pot gasi si alte jucarii din lemn de acelasi tip, precum carucioare de vanzare stradala, mese de lucru cu unelte, marionete sau tarabe din piata.

Seturi de scule si accesorii

Uneltele clasice de jucarie pentru ca copiii sa se distreze jucand profesii precum medicina, mecanica sau coafor sunt disponibile si in modele din lemn mult mai prietenoase si mai estetice din punct de vedere al decoratiunii.

La fel, seturile cu electrocasnice, accesorii si produse de curatenie pentru casa tind sa fie foarte distractive pentru baieti si fete, deoarece le permit sa-si imite cele mai imediate modele de urmat acasa: parintii.

Jocuri de masa

Jocurile de societate distractive sunt mult mai estetice in varianta lor din lemn si sunt mai rezistente si mai durabile pentru a rezista la ore si ore de joc. Fie ca vorbim de clasice precum „patru la rand”, Parheez sau gasca, sau jocuri colorate care sa incurajeze motricitatea fina la cei mici de acasa.

Structurile de libera miscare

Sunt o mina de aur pentru a distra copiii in timp ce isi dezvolta abilitatile motorii grosiere . Singura cerinta este spatiul in acest caz, care poate fi insuficient pentru a avea acasa una dintre aceste jucarii.