Duse sunt zilele in care ne minunam si asteptam sa colindam magazinele in cautare de ceara si lumanari de Craciun. Pentru a crea propriile lumanari de sarbatori, nu mai e nevoie de o indemanare precisa, este o popularitate acum printre femeile amatoare de acest hobby. Asa ca de ce sa nu iti testezi indemanarea si sa iti decorezi singura casa de Craciun, anul acesta?

Iata cativa pasi simpli pentru a iti face niste lumanarele frumoase de Craciun!

Mai intai, ai nevoie de materialele de baza si unelte, ca sa incepi. Ai nevoie de ceara de parafina, ceva pentru fiert, un termometru, acid stearic, sprayuri de silicon, vopsea, matrite. Acum esti gata de treaba.

Fierbe apa intr-un vas dublu, pentru ca unul subtire poate face ca ceara sa se lipeasca de funul vasului. Adauga bucati de ceara cu parafina, toate odata, deasupra vasului si foloseste termometrul special pentru a preveni greselile posibile. Cand ceara s-a topit, adauga 3 linguri de acid stearic. Acesta face lumanarile tari, crescand punctul de topire pentru ceara. Cand acidul stearic s-a dizolvat, este timpul sa adaugi vopsea. Foloseste culori din comert si fii atenta sa adaugi incetul cu incetul. Nu vrei sa te doara ochii de la culori!

Pulverizeaza interiorul matritelor cu spray de silicon. Toarna in forme ceara, pune fitilul de ardere si ajusteaza-l. Pentru sticla sau plastic, temperatura ar trebui sa fie in jur de 70 de grade Celsius, in timp ce pentru cele din metal, poate sa urce pana la 90 si ceva de grade.

Pune matritele in vase cu apa rece. Nivelul trebuie sa fie pana la cel de ceara. Dupa 30 de minute, poti sa mai adaugi tu o forma de „guler” lumanarii. Cand ceara s-a uscat, scoate matrita, apoi lumanarile, usor, si gata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here