Femeile machiate sunt cu 33% mai atractive pentru barbati

Machiajul te ajuta sa fii mai frumoasa si mai sigura pe tine, insa pana acum nu te-ai gandit ca acest lucru te poate ajuta sa atragi mai multi barbati decat atunci cand preferi sa ramai naturala.

Machiajul a aparut inca din cele mai vechi timpuri, primele atestari fiind de acum 10 000 de ani. Conform scrierilor lui Plinius cel Batran, romanii foloseau diferite produse naturale, pe baza de plante, pe care le transformau in rujuri, deodorante, creme antirid si produse pentru improspatarea respiratiei.

In timp, machiajul si-a depasit cu mult partea practica, de infrumusetare, si a primit in special o alura de atractie sexuala.

Pe baza acestui rol al machiajului a fost realizat un studiu de catre psihologul Nicolas Geugen, publicat ulterior in Jurnalul Nord-American de Psihologie. Experimentul lui s-a bazat pe realizarea unei comparatii, intre doua situatii A si B. Doua femei se asezau la un bar. In scena A, cele doua erau machiate vizibil, iar in scena B, ele nu erau machiate deloc. Cele doua femei asteptau in ambele cazuri sa interactioneze cu barbati.

In momentul in care un barbat se apropia si incepea sa discute, femeia facea un semn discret cu mainile prin care se intelegea ca barbatul in cauza poate fi „contorizat”. Dupa un timp, barbatul era indepartat cu amabilitate, spunandu-i-se ca sunt asteptati cativa prieteni.

Procedura a fost repetata de 60 de ori, pe durata unei ore, in doua baruri diferite. 

La finalul celor doua situatii puse in scena, s-au tras concluziile:

Scena A – in care femeile erau machiate:

Barbatul venea in medie dupa 17 minute catre femei, iar numarul de barbati care se apropiau era de doi pe ora. 

Scena B – in care femeile nu erau machiate:

Primul barbat venea catre femei in medie dupa o perioada de 23 de minute, iar numarul barbatilor „atrasi” pe ora se rezuma la unul.

In plus, intr-un studiu publicat in Jurnalul International al Stiintei Cosmeticelor s-a descoperit ca cea mai atractiva zona machiata este reprezentata de ochi si, surprinzator, nu de buze. De asemenea, cercetatorii au aflat ca barbatii le percep pe femeile machiate mai bine pozitionate in ierarhia sociala si considera, fara sa le cunoasca personal, ca acestea castiga mai multi bani si ca ocupa functii mai importante.

In urma unor calcule, s-a ajuns la concluzia ca femeile machiate reusesc sa fie cu 33% mai atractive pentru barbati fata de cele care prefera sa ramana cat mai naturale.

Studiul in sine si-a recunoscut totusi punctele slabe, cum ar fi faptul ca el nu poate fi raportat la orice perioada de timp si la orice regiune. In plus, autorul studiului s-a gandit la faptul ca machiajul in sine le-a ajutat pe femei sa se simta si sa para mai sigure pe ele, iar barbatii au perceput o oarecare disponibilitate a acestora.

In plus, machiajul, dincolo de latura estetica, reuseste sa confere si o latura de atractie intre barbat si femeie, desi de multe ori se spune ca femeile se machiaza doar pentru a fi considerate frumoase. De fapt, machiajul reuseste sa fie folosit ca o adevarata tehnica in incercarea de seducere a sexului opus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here