Daca doresti sa schimbi ceva la lookul tau nu e nevoie sa te gandetsi prea departe si sa faci schimbari radicale, ajunge de exemplu sa iti pui acteva suvite in par, care iti vor lumina intregpar-decolorat-afla-cum-procedezi-si-tuul look. In mod normal, asociem suvitele cu decolorantul de par si alte substante chimice, insa suvitele se pot obtine si folosind ingrediente naturale, pe care le aveti in mod normal in camara. Alternativele naturale pentru decolorare si vopsirea parului sunt mult mai sanatoase pentru par dar si mai accesibile si mai putin costisitoare.

Decolorarea naturala a parului folosind ulei de masline. Uleiul de masline nu doar ca ajuta la decolorarea parului, ci este si foarte hranitor pentru firul de par, reusind sa revitalizeze parul tern si sa minimizeze varfurile despicate. Prepara o lotiune decoloranta folosind 2-3 linguri de ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie. Aplica masca pe tot parul sau pe cate suvite si apoi stai la soare 30 de minute. Repeta operatiunea cateva zile la rand, pana cand obtii decolorarea dorita. In functie de cate de deschisa e nuanta pe care o doresti, poti sa expui parul la soare mai mult timp, pana la maxim o ora, pentru ca altfel razele soarelui sunt nocive pentru par.

Sucul de lamaie se poate folosi si in combinatie cu samponul tau preferat pentru a schimba usor culoarea parului. Fiind foarte acid, sucul de lamaie decoloreaza natural parul, iar in combinatie cu un sampon hidratant pentru uz zilnic vei reusi sa obtii nuante inedite, pe care cu siguranta nu le gasesti la vopseaua permanenta din comert. La 250 ml de sampon, foloseste 6 linguri de suc proaspat de lamaie. Amestecul se aplica la fel ca si samponul obornuit, doar ca se lasa sa actioneze 20-30 de minute dupa aplicare. Pentru cele mai bune rezultate, stocheaza amestecul in frigider inainte de folosire.

Mierea de albine da o culoare deosebita parului si il hraneste in profunzime, de aceea este un element de baza si in cazul vopselelor permanente. Aplica mierea direct pe par, masand scalpul. Cantitatea de miere aplicate difera in functie de lungimea parului. Dupa ce ai masat mierea pe par, pune-ti o casca sau un prosop cald, cu care sa acoperi parul timp de 20 de minute. Spala apoi bine parul, folosind samponul tau normal si limpezeste-l cu ceai de musetel.

Galbenusul de ou. La fel de bun pentru decolorarea parului dar si pentru a-i imbunatati aspectul este galbenusul de ou. Oul contine lecitina, un ingredient foarte hidratant. Bate oul bine, pana cand obtii o crema groasa, ca o alifie, pe care sa o aplici pe cap si sa o lasi sa actioneze pana cand este complet uscata. Aplica apoi o casca de plastic pe care sa o lasi sa actioneze 15 minute. Limpezeste parul folosind apa rece sau ceai de musetel.

Poti folosi aceste ingrediente si ca si masti pentru regenerarea parului si pentru a-l face mai stralucitor. Ceaiul de musetel este ideal pentru a limpezi parul indiferent de procedura de decolorare pe care o aplici. Dupa aplicarea ceaiului de musetel nu mai folosi apa, ci lasa musetelul sa actioneze peste zi. Aceste ingrediente sunt indicate si persoanelor care in mod normal sunt alergice la substantele chimice cotinute de vopseaua permanenta si in special de praful decolorant, care este foarte puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here