Fericirea este o dispozitie a sufletului si chiar daca nu dati crezare sfaturilor, iata aici cateva trucuri mici pentru a va bucura inima si a va aduce zambetul pe buze…Faceti pace cu voi insiva: Esentiala este consideratia binevoitoare pe care ne-o acordam in primele secunde ale diminetii pentru ca adesea, privirea pe care o aruncam asupra noastra ne condamna. In loc sa ne focalizam asupra propriilor defecte, lipsuri si slabiciuni, trebuie sa ne admiram calitatile si bunele trasaturi! Este ideal pentru a-ti redobandi increderea inpasii-spre-fericire sine si a progresa intr-adevar! Semanati fericirea in jurul vostru: Egoismul si fericirea nu pot convetui. Puneti-va energia in folosul celorlalti: a familiei, a prietenilor si celor care au nevoie de sustinere: vecina batrana, copiii bolnavi, vagabonzii… Acceptati-va toanele: In aceasta dimineata v-ati ridicat cu stangul? Acceptati-va variatiile propriului moral ca si un fenomen normal in loc sa va ingrijorati si sa va invinovatiti. Toanele rele trec de la sine, iar voi nu veti mai fi victimele propriilor dispozitii. In acelasi fel, admiteti ca si cei apropiati pot fi prost dispusi, aceasta va va ajuta sa-i suportati fara suparari.
Recunoasteti-va norocul: Aveti un sot, copii, parinti si prieteni, un serviciu, o casa, sunteti sanatosi… sincer, ce va mai trebuie? Admiteti ca faceti parte din clanul norocosilor si incetati sa va creati insatisfactii.

Acceptati-va succesul si provocati-l fara indoieli. Veti avansa neaparat! Evitati catastrofismul: Noutatile va intuneca judecata? Inainte de a ajunge la concluzii, ganditi-va bine la lucruri: sunt ele intr-adevar atat de teribile? Lumea se naruie in nestire? Veti constata ca realitatea ce va inconjoara nu-i chiar atat de deplorabila. Ascultati-i pe ceilalti: Empatia, facultatea de a-i intelege si a-i cunoaste pe ceilalti prin identificarea cu ei este calitatea cea mai potrivita pentru a facilita relatiile cu ceilalti si privirea asupra vietii. Incercati sa va puneti in locul celor apropiati si a persoanelor distante pe care le gasiti penibile: seful care va enerveaza (fiul sau are probleme grave de sanatate), sotul nu e niciodata disponibil (lucrul sau il solicita prea mult)… sunteti o prezenta mereu placuta in viata lor?
Aduceti bucuria: Nu va conformati ritmului monoton al vietii cotidiene, cultivati-va prieteniile, mergeti in intampinarea celorlati, stabiliti-va noi legaturi. Sunteti prea stresat? Incercati sa faceti lucrurile cat mai simplu (fara cina grandioasa cu cutare si cutare), insa nu ratati un moment propice. Daca refuzati intalniri cu pretextul de a dormi, nu va faceti nici un bine. Viata ne cere sa avansam si sa nu ne economisim fiind avari de propriile persoane! Impacati-va cu trecutul: Sa te accepti inseamna sa fii constient de prezent, sa lasi la o parte resentimentele si vechile ranchiune, sa accepti ceea ce nu poate fi schimbat, sa digeri istoriile de famiile, despartirile si doliul. Sa reglezi situatiile de conflict (dispute si tensiuni). Acest demers matur este esential pentru a incepe cu bine calea spre fericire si a evita regretele inutile si dureroase. Gasiti un sens al vietii: Cine sunt? De ce traiesc?: daca aveti deja un raspuns la aceste intrebari existentiale, atunci sunteti pe cale de a va realiza. Daca nu, ce-ati spune de putine reflectii asupra propriei persoane, asupra valorilor personale (munca, iubirea, familia, ordinea, libertatea…), pentru a va stabili niste obiective si a va implica in realizarea acestora? Pastrati-va libertatea: Pentru a va simti bine in compania celorlalti, trebuie sa stiti sa nu va supuneti dorintelor lor, ci sa invatati sa refuzati, sa va exprimati sentimentele, dorintele si nevoile. In caz contrar, frustrarea acumulata va impiedica deschiderea voastra spre ceilalti. Nu le credeti argumentele, alegeti singuri ceea ce vreti sa faceti si refuzati manipularea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here