Un act sexual neprotejat se poate lasa cu mostenitori si nu numai. Renunta la metodele “populare” – calendarul, pozitiile sigure sau norocul chior- si vezi ce este cu adevarat eficient.

Cand vine vorba de metode contraceptive, exista foarte multe variante dintre care poti alege. Ai auzit evident de prezervative si de pilule anticonceptionale, le-ai si folosit poate, dar n-ar fi rau sa stii ca daca nu te impaci cu acele anticonceptionale orale sau esti alergica la materialul din care este confectionat prezervativul, nu este nici o tragedie. Solutiile sunt multiple. Alege-ti metodele potrivite de mai jos de a te proteja impotriva unei sarcini nedorite, dar consulta si un medic ginecolog care te ajuta sa descoperi daca intr-adevar varianta aleasa de tine este si cea benefica pentru tine.

Pilulele anticonceptionale. Ai de ales intre doua formule: combinate sau doar cu progestagen. Cele combinate contin atat estrogen cat si progetagen. Cea care contine numai progestagen, denumita si minipilula, are eficacitate in proportie de 99,6% . este folosita de catre femeile carora nu le este recomandat de catre medic consumul de estrogen. Anticonceptionale au si efecte secundare neplacute: crestere in greutate, dureri de cap, sangerari la inceputul utilizarii lor.

Plasturele vigilent

. Este o metoda noua si eficienta ridicata (intre 99,4 si 99,7%) atunci cand este folosita corect. Trebuie sa stii ca si el contine estrogen si progestagen, hormoni de sinteza care sunt absorbiti prin piele. Are dimensiuni de 5/5 cm si un mod de utilizare identic cu cel al anticonceptionalelor. Din pacate , daca printre rude tale de sange au existat cazuri de tromboza, adica de coagulare a sangelui in vase, sau tu insati ai aceasta problema de sanatate, cel mai bine ar fi sa uiti de aceasta metoda contraceptiva.

Prezervativul. Are o eficienta ridicata , in jur de 98%, este confectionat din latex sau poliuretan si se asaza pe penisul in erectie. Rolul sau este de a impiedica patrunderea spermei in vagin. Marele sau avantaj este dat de faptul ca protejeaza si impotriva BTS, ceea ce il face obligatoriu atunci cand faci sex cu un partener nou, cand intretii relatii sexuale cu mai multi parteneri, sau crezi ca prietenul tau nu iti este fidel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here