Punctul G, un termen care starneste adesea curiozitatea, intriga si uneori chiar scepticismul. Desi subiectul a fost mult timp subiect de dezbatere si cercetare, multi sunt inca nesiguri cu privire la locatia sa exacta, functia sau chiar existenta sa. Indiferent daca cauti o placere sporita, o mai buna intimitate cu partenerul tau sau pur si simplu cunostinte, acest articol va aprofunda in inima punctului G, aruncand lumina asupra acestui punct evaziv al placerii.

1. Ce este punctul G?

Punctul G, numit dupa ginecologul german Ernst Grafenberg care l-a descris pentru prima data in secolul al XX-lea, se refera la o zona erogena situata in interiorul vaginului. Cand este stimulata, poate produce excitare sexuala puternica si orgasme intense. Spre deosebire de orgasmul clitorisului, care este localizat si ascutit, orgasmele punctului G sunt adesea descrise ca fiind mai profunde si mai cuprinzatoare.

2. Locatie, locatie, locatie!

Se spune ca punctul G este situat la aproximativ 1-3 inci in interiorul peretelui frontal (anterior) vaginal, intre deschiderea vaginala si uretra. Nu este o structura distincta, separata, ci o zona care devine mai vizibila si mai sensibila atunci cand este trezita.

3. Fiecare femeie are un punct G?

Este o conceptie gresita comuna ca fiecare femeie are un punct G si, daca nu este gasit, ceva nu este in regula. Adevarul este ca anatomia fiecaruia este unica. In timp ce multe femei raporteaza ca au o zona deosebit de sensibila in interiorul vaginului, altele nu observa nicio zona distincta de sensibilitate crescuta. Si asta e in regula! Experienta de placere a fiecarui individ este unica.

4. Cum sa gasiti si sa stimulati punctul G

Daca esti intr-o cautare pentru a gasi punctul G al tau sau al partenerului tau, rabdarea si explorarea sunt cheia. Iata un ghid de baza:

  • Relaxati-va si excitati-va: punctul G devine mai proeminent atunci cand este excitat, asa ca asigurati-va ca dvs. sau partenerul dvs. aveti chef.
  • Pozitionare: Intinde-te pe spate si indoaie genunchii.
  • Tehnica: Folosind un deget, de preferat degetul mijlociu, introduceti-l in vagin cu palma in sus. Faceti o miscare „vino aici”. S-ar putea sa simti o zona spongioasa, crestata, care este diferita de tesuturile mai netede care o inconjoara. Acesta este punctul G pentru multe femei.
  • Jucarii si unelte: Daca stimularea manuala nu atinge obiectivul, sunt disponibile jucarii special concepute pentru punctul G care pot face cautarea mai usoara si mai placuta.

5. Miturile punctului G

La fel ca multe aspecte ale sexualitatii umane, punctul G este inconjurat de mituri:

  • Fiecare femeie ar trebui sa aiba un orgasm la punctul G: nu este adevarat. Corpul fiecaruia este diferit. Unele femei considera stimularea punctului G incredibil de placuta, in timp ce altele prefera alte tipuri de atingere.
  • Punctul G este zona de placere suprema: in timp ce punctul G poate produce orgasme puternice pentru unii, nu este totul si sfarsitul placerii feminine. Clitorisul, de exemplu, contine mii de terminatii nervoase si joaca un rol esential in placerea sexuala a majoritatii femeilor.

6. Stiinta din spatele punctului G

Studiile stiintifice asupra punctului G au produs adesea rezultate mixte, determinand unii sa puna la indoiala existenta acestuia. Unele cercetari sugereaza ca punctul G poate fi o extensie interna a clitorisului, avand in vedere proximitatea si interconexiunea acestora. Alte teorii sugereaza ca ar putea fi legata de glandele lui Skene, care sunt situate in apropierea uretrei si produc un fluid care contribuie la ejacularea feminina la unele femei.


I1: Punctul G este acelasi la fiecare femeie?

Nu, punctul G variaza de la femeie la femeie. In timp ce multe femei ar putea avea o zona sensibila situata in aceeasi regiune generala a vaginului, locatia exacta, dimensiunea si gradul de sensibilitate pot diferi.


I2: Poate fiecare femeie sa atinga un orgasm prin stimularea punctului G?

Nu neaparat. In timp ce unele femei experimenteaza o placere intensa si chiar orgasm prin stimularea punctului G, altele nu le considera deosebit de placute. Este esential sa ne amintim ca corpul fiecarei femei este diferit si ca exista diferite cai catre placere.


I3: Cum difera un orgasm la punctul G de un orgasm clitoridian?

De obicei, orgasmele clitoridiene sunt descrise ca fiind mai ascutite, mai intense si localizate. In schimb, orgasmele punctului G sunt adesea caracterizate ca fiind mai profunde, mai cuprinzatoare si uneori pot duce la senzatia de dorinta de a urina din cauza apropierii sale de uretra.


I4: Stimularea punctului G poate duce la ejaculare feminina?

Unele femei raporteaza ca au experimentat o eliberare de lichid, cunoscuta sub numele de ejaculare feminina, in timpul stimularii punctului G. Cu toate acestea, nu se intampla pentru fiecare femeie si nu indica direct orgasmul. Se crede ca fluidul provine din glandele lui Skene.


I5: Este necesar sa folositi jucarii speciale pentru a stimula punctul G?

Desi exista jucarii concepute special pentru stimularea punctului G, acestea nu sunt o necesitate. Multe femei si cupluri descopera punctul G prin stimulare manuala. Cu toate acestea, jucariile pentru punctul G pot fi un instrument util pentru cei care le prefera sau considera stimularea manuala provocatoare.


I6: De ce unele femei nu isi pot gasi punctul G?

Sensibilitatea si proeminenta punctului G pot varia. Pentru unele femei, s-ar putea sa nu fie la fel de pronuntat sau la fel de sensibil. In plus, factori precum stresul, disconfortul sau lipsa de excitare pot face mai dificila localizarea sau stimularea punctului G. Este esential sa abordati explorarea cu rabdare, relaxare si o minte deschisa.


I7: Punctul G poate fi imbunatatit sau facut mai sensibil prin proceduri medicale?

Unele proceduri cosmetice pretind ca amplifica sensibilitatea punctului G, denumita in mod obisnuit „amplificare punct G” sau „impuscare G”. Cu toate acestea, siguranta si eficacitatea unor astfel de proceduri sunt inca dezbatute in randul profesionistilor medicali. Consultati-va intotdeauna cu un profesionist medical autorizat daca luati in considerare astfel de proceduri.


I8: Cat de important este punctul G in placerea sexuala generala a femeilor?

In timp ce punctul G poate fi o sursa de mare placere pentru unele femei, este doar una dintre multele zone erogene ale corpului. Placerea sexuala are mai multe fatete si ceea ce functioneaza pentru o persoana ar putea sa nu functioneze pentru alta. Este esential sa comunici cu partenerul tau si sa explorezi diferite tipuri de atingere, stimulare si fantezii.