De multe ori timpul nostru pretios se scurge repede iar noi intarziem prea mult in fata oglinzii. Si asta nu pentru ca am avea porniri narcisiste ci pur si simplu pentru a putea remedia vreo problema aparuta din senin si care se anunta a fi un mare dezastru pentru aspectul nostru.

De aceea, am cautat printre sfaturile celor cu scoala si practica in domeniu, si am aflat din trucurile lor. Asadar sa purcedem impreuna sa trecem in revista cateva dintre acestea.

Sa pornim de la problemele ochilor.

Avem ochii obositi? Pai atunci ar trebui sa scoatem din trusa de machiaj un anticearcan. Acesta trebuie sa fie aplicat exact sub ochi; dupa aceea tamponam cu mana avand grija sa acoperim si zona deficitara, in speta cearcanele. Dar stati…ca asta nu este totul, odata incheiata aceasta operatiune, ar trebui sa fim atente si la restul fardurilor pe care le folosim in ziua respectiva. Astfel, sfatul specialistilor este sa folosim pentru pleoape un fard deschis la culoare, mat. Acesta ne va oferi o privire stralucitoare, o figura deschisa, luminoasa, vesela. In final si genele ar trebui aranjate, si fardate cu un rimel maro sau negru. Apoi un gloss colorat pe buze definitiveaza opera de arta.

Va sfatuiesc sa incercati acest truc in zilele incercanate de dupa vreo ptrecere in club sau dupa o noapte fierbinte alaturi de un partener nazdravan.

Ramanem in aceeasi directie, cea a ochilor, si va spun ca, in cazul pungilor de sub ochi, cateva pachetele de gheata sau chiar un obiect metalic aplicat local pot face minuni, deoarece au efect decongestionant.

Acum sa vedem ce suntem sfatuite sa folosim pentru a accentua forma sprancenelor. Pentru ca in zilele noastre se “poarta” sprancenele nepensate, cosmetizate insa, putem obtine un efect uimitor cu un efort minim folosind o pensula de la un rimel mai vechi, care, atentie, nu este uscata de tot, si pe care o aplicam finut pe sprancene. Forma si culoarea acestora vor fi brusc improspatate, avand apect modern.

Ceea ar mai mai trebui sa stiti este ca si pensulele de farduri trebuie curatate altfel, culorile se vor amesteca si, mai mult decat atat, vor deveni focar de infectii. De aceea, specialistii ne spun sa avem la indemna mereu, un recipient cu un sampon foarte moale, cu care sa curatam aceste pensule. Asta desigur daca nu am cumparat din magazinele de specialitate solutii de curatat pensulele.

Un alt truc folositor este sa stim cu trecem de la machiajul de zi la cel de seara, fara prea mult deranj. Ei bine, acest lucru se poate face doar prin simpla schimbare a rujului, folosind de aceasta data o culoare mai tare, o reimprospatare a rimelului si un contur negru in jurul ochior.

Aplicand un fond de ten pe buze culoarea rujului va devein mai intens si mai rezistenta in timp. Daca aplicam si un contur de bue de acceasi culoare cu rujul, efectul va fi unul de durata si de senzatie. Ca sa avem si un volum mai mare, dupa caste operatiuni, aplicam un gloss transparent pe deasupra.

Ei bine, astazi va mai spun ce nu ar trebui sa lipsesca din poseta unei doamne. Rujul sau gloss-ul, un creion corecto, un blush natural si un rimel. Avand aceste instrumente la indemana, oricare ar fi momentul zilei, iti poti improspata machiajul cu usurinta si efect imediat.