stres1Te simti stresata si pierduta in dificultatile vietii de zi cu zi? Urmeaza sugestiile noastre si vei putea trai mai simplu si mai relaxat…
Poate ca, intr-adevar, lucrurile merg bine doar daca te implici personal in rezolvarea lor. Dar fiecare avem limite – nu poti face totul de una singura. Daca te vei forta la nesfarsit, exista sanse ca, la un moment dat, sa clachezi. Arunca o privire peste urmatoarele afirmatii si vezi daca te recunosti in ele…

    * Sunt tot timpul ocupata, dar nu reusesc sa obtin mare lucru, nu vad rezultate concrete.
    * Uneori, nu stiu de unde sa incep treaba.
    * Ma simt extenuata in fiecare seara.
    * Mi-e foarte greu sa refuz pe cineva care imi cere un serviciu.
    * Nimeni nu se ofera sa ma ajute.
    * Am senzatia ca viata se scurge pe langa mine.

Daca macar una dintre aceste afirmatii ti se potriveste, inseamna ca te straduiesti sa faci mai mult decat poti. Nici nu e de mirare ca vesnic te simti stresata si extenuata.

Este foarte bine sa ai o viata plina, dar daca ai senzatia ca prea multe lucruri te impovareaza sau unele chiar iti scapa de sub control, inseamna ca ar trebui sa iti schimbi perspectiva si sa iti organizezi timpul si viata mai eficient. Iti oferim un mic ghid care te va ajuta sa faci primii pasi catre o viata mai simpla.

Fii spontana!
Rutina te ajuta sa-ti rezolvi sarcinile in mod organizat, dar putina spontaneitate nu strica. Contramandeaza-ti treburile pe o alta zi si schimba-ti programul in mod radical. Iesi din oras, de exemplu, respira aer curat si gandeste-te ce ai putea face pentru o viata mai simpla si mai vesela.

Scapa de lucrurile inutile
De multe ori ne complicam inutil viata, inconjurandu-ne de lucruri sau persoane de care nu avem, de fapt, nevoie. Din cand in cand, e bine sa faci ordine.

Nu mai amana.
Daca lasi dezordinea sa ia proportii, fie te vei obisnui cu ea, fie te vei simti neputincioasa in fata proportiilor pe care le va lua. Daca dezordinea domneste in casa ta, programeaza-ti un week-end pentru ordonatul lucrurilor. Dupa ce ai terminat, iesi seara in oras, ca sa te rasplatesti pentru efortul facut.

Incepe cu pasi mici.
Daca sarcina pe care ti-ai propus sa o rezolvi pare mare cat un munte si te simti depasita de proportiile ei, incepe cu pasi mici. Sorteaza teancul de reviste vechi, fa ordine in sertarul de lenjerie sau in rafturile de la baie. Treptat, vei avea curajul – si cheful – sa treci la treburi din ce in ce mai dificile.

Arunca fara mila.
Se pare ca in mod curent utilizam doar 20% din lucrurile pe care le pastram. Restul sunt doar obiecte inutile si posesiuni fara valoare, pe care trebuie sa le arunci. Daca sunt si obiecte de care nu esti sigura ca iti trebuie, pastreaza-le intr-o cutie separata, pentru o perioada de timp limitata. Daca in intervalul respectiv nu le utilizezi, inseamna ca este intr-adevar cazul sa renunti fara mila la ele.

Fa-ti ordine in viata.
Renunta la tot ceea ce iti cauzeaza stres fara sa iti ofere si satisfactii pe masura. Procedeaza asa nu numai cu lucrurile din casa, ci si cu persoanele sau responsabilitatile care te fac nefericita. Renunta la ceea ce este in plus sau inutil si viata ta va fi mult mai putin complicata si… mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here