Sfecla rosie este de ajutor in nenumarate probleme de sanatate, inclusiv in chestiunea detoxifierii ficatului.

Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturilor. Aceasta deoarece incurajeaza productia de globule rosii noi (un proces numit eritropoieza). Respiratia imbunatatita a celulelor contribuie la mentinerea conditiei optime a inimii, muschilor si nervilor.

Consumul de sfecla rosie este asociat si cu revenirea la normal a celulelor canceroase, deoarece altereaza rata lor de respiratie. Acest lucru nu vindeca neaparat boala insa poate contribui la prelungirea vietii si a calitatii acesteia (informatie preluata din cartea “150 de alimente esentiale pentru imunitate”de Kirsten Hartvig).

Sfecla rosie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci cand echilibrul PH-ului din organism se strica.

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Medicala din Exeter spun ca sucul de sfecla rosie consumat in mod regulat duce la scadere atensiunii arteriale si previne aparitia bolilor de inima, datorita continutului de potasiu si acid folic.

Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului, ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. In sfecla rosie se mai gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului din organism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here