pregnant-ladyDesi fiecare sarcina poate produce anumite simptome, sunt cateva semne ca ai cam putea fi insarcinata. Aceasta este o lista a semnelor cele mai comune ale sarcinii la inceput.

1.    Lipsa menstruatiei. Sunt multe motive pentru intarzierea sau lipsa ei dupa un ciclu de 28 de zile, cum ar fi stresul, o raceala, cresterea in greutate extrema, anorexia, anticonceptionalele etc. Totusi, este unul dintre semnele cele mai sigure ca ai ramas insarcinata. Sa urmaresti daca iti intarzie sau nu este bine de stiut pentru a afla cauza, asa ca ia si un test de sarcina sau mai multe si verifica.

2.    Sensibilitatea sanilor este observata de unele femei cam la o zi- doua dupa conceptie. Este adesea primul semn, dar nu este recunoscut intotdeauna asa. Schimbarile in marime si forma, greutate si durere sau sensibilitatea sanilor sunt specifice in aceasta perioada.

3.    Greata poate apara cu sau fara a voma si este des o stare urata mai ales daca apare pe stomacul gol.. Ea intervine mai mult dimineata, dar se poate simti oricand. Daca nu gasesti alte motive plauzibile pentru aceasta stare de greata, este probabil sa fii insarcinata.  Si televiziunea si filmele au preluat acest aspect ca fiind cel mai intalnit in cazuri de sarcina, adica este un cliseu pentru un motiv: este comun!

4.    Oboseala. Multe femei se simt foarte obosite in timpul sarcinii, mai ales in primele luni. Este raspunsul normal al corpului la o stare de tranzitie. Desi energia creste din al doile seemstru, este comun ca inceputul sarcinii sa fie simtit. Oboseala poate veni din orice factor, dar combinata cu cele despre care vorbim, este semn al sarcinii.

5.    Urinarea frecventa. Fluidele din corp incep sa creasca pentru a pregati noul organism, ceea ce preseaza anumite organe in jos, datorita aportului de fluide care trebuie sa treaca prin rinichi si vezica. Ceea ce te face sa te duci des la baie!

6.    Sensibilitatea mirosului si al gustului: unele alimente iti vor provoca greata, datorita mirosului si gustului accentuat, iar unele femei chiar simt un gust metalic in gura. Si unele produse, cum ar fi gelul pe care il folosesti pentru par, pot sa iti displaca de la un moment dat.

7.    Sensibilitatea in jurul taliei este anuntata de anumite femei, care simt ca blugii nu le mai incap si ca se cunoaste ca este ceva schimbat.

8.    Mai pot aparea dureri de spate, de cap (schimbarile hormonale rapide) si cresterea usoara a temperaturii pentru cateva saptamani sunt alte semne comune pentru o sarcina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here