Dacii ofereau pietricele albe si rosii insirate pe o ata, fiind purtate la mana sau la gat pentru a asigura protectie si a atrage nororcul celei care le purta. Cei mai instariti, in functie de statutul social, daruiau monede de argint, aur sau bronz, agatate pe snururi subtiri. Monedele simbolizau prosperitatea si norocul. Iata cateva cadouri mici si speciale , simboluri ale primaverii. Afla ce semnifica fiecare mic “talisman”.

Trifoi-trifoiul cu patru foi este simbolul norocului. Legenda spune ca trifoiul cu patru foi este singurul pe care Eva l-a luat din Paradis. Taina: trifoiul purtat zilnic te va feri de barfe, accidente, ghinioane.

Cosar- micul negricios este un simbol vechi al norocului. Hornarul este simbolul prosperitatii si norocului, aduce fericire si bani. Taina: atunci cand primesti un cosar, pune-ti o dorinta, exista sanse mari sa se indeplineasca, mai ales daca il porti la mana sau la gat toata luna! Purtat in piept, el aduce doar noroc.

Potcoava– este unul dintre cele mai cunoscute talismane aducatoare de noroc, insa din strabuni se povesteste, ca ele ocrotesc de duhurile rele gospodariile, oamenii si animalele. Taina: poarta potcoava cu tine toata luna si apoi agat-o undeva in casa, pentru a avea protectie tot anul!

Ghiocel- simbolizeaza viata, un nou inceput, dar si curajul si fidelitatea. Se mai spune ca este floarea care te ajuta sa gandesti limpede, fara ranchiuna. Taina: poarta-l atunci cand trebuie sa iei o decizie.

Ancora– are o semnificatie aparte, ea este simbolul sperantei , al credintei. Taina: daca ai primit o ancora, pastreaz-o pentru atunci  cand pleci la drum. Pune-o in masina sau in geanta de voiaj.

Gargarita– mamaruta sau buburuza este un alt simbol al norocului si al protectiei. Taina: numara punctele negre de pe aripile gargaritei si atatea luni norocoase vei avea in anul asta.

Dragonul– un alt import, este simbolul puterii, intelepciunii si fericirii. Taina: purtat aproape de piele, aduce putere de munca si sanse de avansare. Succes in cariera aduce si tinut pe birou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here