buze_In tendinta „Buze contrastante” se folosesc tonuri puternice, luminoase sau nuante inchise.

    * In sezonul primavara-vara 2009 se remarca doua moduri diferite de gandire: buzele sunt fie conturate in nuante puternice, ori sunt lasate simple, naturale. Este, de fapt, o continuare a contrastelor din tendintele vestimentare: fluiditate versus structura, simplicitate versus materiale texturate.
    * In varianta Buze puternic conturate se folosesc tonuri puternice, luminoase: rosu, fuchsia, coral ori nuante inchise: maro, wine, cu finisaj mat sau lucios. Pentru un machiaj desavarsit, rujul se aplica, cu pensula, respectand conturul natural al buzelor, chiar usor in interiorul lor. Aspectul mat se poate realiza cu ajutorul unui strat fin de pudra. Pentru o finisare lucioasa, se adauga gloss sau balsam de buze.
    * Pentru a crea efectul minimal, de Buze naturale, neutre, se poate utiliza doar un balsam sau un corector. E necesara insa o demachiere prealabila a buzelor, urmata de aplicarea balsamului. In cazul in care nuanta naturala a buzelor este mai intensa, pentru diminuarea acesteia se poate aplica doar un strop de balsam, pe centru si tapotat apoi, pe intreaga suprafata a buzelor, pentru un finisaj natural.
Tendinta Buze conturate puternic a fost observata la Nina Ricci, Miu Miu, Hussein Chalayan, Christian Dior si Jonathan Sanders.

Tendinta Buze naturale se regaseste in prezentarile Valentino, D&G, Prada, Balenciaga, Calvin Klein, Oscar de la Renta si Peter Sam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here