Putearea tamaduitoare a culorilor a fost folosita inca din antichitate, insa cercetarile din ultimii ani  au aratat exact problemele de sanatate ce pot fi ameliorate si chiar vindecate prin cromoteterapie.

Metodele prin care se poate folosi  puterea terapeutica a culorilor sunt numeroase. Bolnavii care poarta haine in culoarea indicate pentru afectiunea de care sufera se vor vindeca mai repede. Acelasi efect il are si culoarea peretilor unei incaperi, sau folosirea unor sticle colorate. Acestea se umplu cu apa, se expun la soare si se inchid ermetic. Continutul se bea in locul apei obisnuite. Cea mai eficienta insa, ramane lampa cu cromoterapie. Corpul gol se expune la lumina colorata intre trei minute si trei ore, in functie de afectiune.

Galbenul– eficient in caz de oboseala. E un bun stimulent al sistemului nervos si digestiv. Este eficient in afectiuni hepatice si biliare, pentru colici, constipatii, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonari si indigestie, migrene si oboseala psihica. Mai mult , galbenul, favorizeaza buna functionare a nervului optic. Este contraindicat bolnavilor febrili sau cu inflamatii.

Verdele-bun pentru vedere. Din toata gama de culori , verde este cea mai armonioasa. E benefica pentru vedere, pentru sistemul nervos si epiderma, dar ajuta si eliberarea energiilor negative si a ideilor obsesive. Culoarea poate fi folosita  in cazul afectiunilor canceroase, al hipertensiunii arteriale, ulcerului si insomniilor.

Violetul- calmeaza insomniile. Stimuleaza imunitatea si sistemul nervos, ajuta la dezintoxicare , indeparteaza agresivitatea si frica, ofera inspiratie artistilor. Aceasta culoare este indicata pentru celulita, boli renale, tulburari psihice, nevroze, epilepsie, insomnie, rahitism si intoxicatii cronice.

Rosul– te scapa de anemie. Creste vointa, curajul, dinamismul, tensiunea arteriala, da o senzatie de caldura si inemana la actiune. E eficienta pentru bolnavii cu anemie, cu stari de slabiciune, depresie , paralizii, viroze rspiratorii, turbeculoza. E contraindicat persoanelor colerice, usor iritabile si stresate.

Protocaliul-stimulent sexual. Aceasta culoare faciliteaza asimilarea calciului, favorezieaza secretia gastrica si digestia, creste sociabilitatea si pofta de mancare si ajuta memoria. E si un bun stimulent sexual. Este indicat astmaticilor, celor cu bronsite, persoanelor deceptionate, rahitice, frigide, epilepticilor si celor stresate.

Albastrul-da o stare de liniste. Este imunostimulent, ajuta la refacerea tesuturilor si celulelor. Calmeaza, da o stare de liniste, scade presiunea sangvinica si tonusul muscular. Se recomanda pentru infectii, febra, varsaturi, arsuri, intepaturi de insecte, migrene, diaree si insolatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here