alimente bogate in proteine

Se spune ca fara proteine nu exista viata, iar noi trebuie sa-i oferim trupului necesarul de proteine. Acestea sunt substante organice complexe care intra in componenta tuturor celulelor din organism si care formeaza muschii.

O alimentatie buna, trebuie sa contina un amestec de alimente, precum si alegerea unor alimente bogate in nutrienti sunt importante pentru a asigura un sistem imunitar foarte sanatos si pentru a tine bolile departe de tine.

Top 5 alimente bogate in proteine:

1. Ouale – ieftine si pline de proteine; consuma-le intregi, cu tot cu galbenus si albus pentru a beneficia de bogația de proteine. Ouale stimuleaza cresterea masei musculare si cresc nivelul de energie deoarece sunt bogate in proteine si vitamine (A, D si E).

2. Migdale – o mana de migdale zilnic aduce multe beneficii pentru sanatate. Ele sunt pline de proteine, grasimi esentiale, vitamina E, calciu, magneziu, zinc, seleniu si mangan, iar vitamina B prezenta ajuta la combaterea stresului.

3. Carnea –  carnea rosie, slaba este pe primul loc in topul alimentelor bogate in proteine. Vanatul si carnea de bivol sunt doua dintre sursele de carne slaba care contin suficiente proteine, cat si vitamine din complexul B, fier, fosfor, seleniu, zinc si cupru.

4. Produsele lactate – lapte, branza, iaurt, toate contin proteine necesare pentru o buna functionare a organismului. Insa trebuie sa le consumi cu moderatie, deoarece sunt destul de bogate in grasimi si calorii.

5. Nautul – este, de asemenea, bogat in proteine. Pe langa asta, contine o varietate de minerale (cupru, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc) si vitamine (vitamina B6, vitamina B9, acid folic). Se poate prepara ca Humus, Falafel sau Cuscus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here