Caloriile sunt unitatea de bază de energie care se gaseste în bbbtoate produsele alimentare și sunt necesare pentru a mentine functiile vitale ale organismului sau a ratei metabolice. Cantitatea de calorii de care o persoana are nevoie depinde de factori cum ar fi vârsta lor , sex , si masa musculara .

Consumul de prea putine calorii pentru o perioadă prelungită de timp determină o persoană să devină subponderala, care duce la atrofie musculara , imunitate scăzută , și în cele din urmă cedarea organelor. În schimb, consumul de prea multe calorii determină o persoană să devină supraponderala si obeza, ceea ce duce la creșterea șanselor de boli de inima , diabet zaharat de tip II , și cancer .

DV de calorii este de 2000 de calorii . Mai jos este o listă de top 10 alimente cu cea mai mare densitate de calorii , dacă sunteți în căutarea de a câștiga în greutate.

1. Grăsimi animale (untură, seu, ulei de pește)

Grasimile animale sunt primele pe lista celor mai bogate in categorii alimente deoarece furnizarea de 902 de calorii (45% DV) la 100 de grame de servire. Asta inseamna 1849 de calorii pe cana, 117 de calorii pe lingura, și 45 de calorii pe lingurita. Untul contine ceva mai putine calorii cu 876 calorii la 100 de grame portie sau 44% DV.

2. Uleiuri vegetale (de soia, de arahide, de palmier, de măsline)

Grăsimile vegetale purificate nu raman in urma grăsimilor animale. Încearcă uleiuri cum ar fi canola și măsline, care nu sunt hidrogenate, și, prin urmare, nu conțin acizi grași hidrogenati nocivi. Uleiurile vegetale oferă 884 de calorii (44% DV) la 100 de gram portie, 1927 de calorii pe cana, 124 de calorii la o lingura, si 44 de calorii pe lingurita.

3. Nuci și semințe (Macadamia și susan)

Ambalate cu vitamine, minerale, și grăsimi bogate in fibre sanatoase, nucile si semintele sunt o gustare grozava mai ales dacă acestea sunt uscate prăjite nesărate. Ele sunt, totuși, extrem de bogate in calorii, au cel mai mult de 719 de calorii (36% DV) la 100 de grame de servire. Acestea sunt urmate de nuci de macadamia (718 calorii), și nuci pecan (715 de calorii). Cele mai multe nuci și semințe oferi jur de 948 de calorii pe cana, si 200 de calorii.

4. Sosuri pentru salate

De obicei ambalate cu grăsimile și uleiurile din topul listei, sosurile pentru salate au câștigat o reputație proastă cu cei care tin dieta in încercarea de a pierde in greutate prin consumul de salata. Cantitatea de calorii sin dressing depinde de cât de mult se adaugă ulei și zahăr, atunci când acestea sunt realizate. Salata cu cele mai multe calorii este franceza cu 631 de calorii (26% DV) per 100 g de servire, care este de 88 de calorii la o lingura. Alte sosuri bogate in calorii includ Cezar, Ranch, și Blue Cheese.

6. Junk Food

Junk food variază de la bara de bomboane, de alune și caramele. Ea vine în multe forme și forme, dar știm cu toții cât de rău ne face să simțim după ce am terminat de mancat. Cele mai multe junk food aduc în jurul valorii de 560 de calorii (28% DV) la 100 de grame de servire. Junk Food ofera în jurul valorii de 1269 de calorii, mai mult de jumătate din caloriile pentru ziua ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here