Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata. Oamenii de stiinta sustin ca oamenii ar trebui totusi sa uite prima iubire din viata, deoarece amintirea acesteia poate distruge celelalte relatii din timpul vietii.prima-iubire1

Sociologii dezvaluie ca euforia primei iubiri poate deveni o stacheta nerealista in functie de care sunt masurate toate viitoarele iubiri, detaliaza cotidianul The Daily Mail.

Cei care au o privire mai pragmatica a ceea ce au nevoie de la o relatie au mai multe sanse sa-si gaseasca un partener pe termen lung. In schimb, cei care incearca sa recreeze pasiunea primei iubiri vor fi aproape intotdeauna dezamagiti.

Aceasta teorie este expusa in lucrarea „Changing Relationships”, o colectie de cercetari ale doctorului Malcolm Brynin, de la Institute for Social and Economic Research, University of Essex.

„Intr-o lume ideala, ne-am trezi direct in a doua relatie, sarind peste prima. Daca ai avut o prima relatie pasionata si permiti ca acele sentimente sa stabileasca stacheta pentru viitoarele iubiri, este inevitabil ca in viitor relatiile adulte sa para plictisitoare si dezamagitoare”, explica Brynin.

„Problemele incep daca incerci sa obtii tot ce ai nevoie de la o relatie adulta si mai multd ecat atat, incerci sa atingi culmea excitarii si intensitatii pe care ai atins-o cand ai avut prima experienta amoroasa.

Solutia este simpla: daca te poti proteja de pasiunea intensa in prima ta relatie, vei fi mai fericit in urmatoarele relatii”, recomanda expertul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here