Minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Cum poti avea acest lucru? Natura e la datorie! Plantele nu mentin doar un trup sanatos, ci si o minte sanatoasa, avand o actiune binefacatoare asupra memoriei.

Pastreaza-ti memoria printr-un efort permanent de disciplina intelectuala. Antreneaza-ti mintea printr-o activitatea constanta si cu ajutorul unei alimentatii adecvate. In plus, ai la indemana numeroase plante care pot sa ajute la activitatea cerebrala, diminuand pierderile de memorie.

Rozmarin. Flavonoidele din rozmarin stimuleaza circulatia prin tonifierea capilarelor si prin ameliorarea fluxului sangvin venos, beneficii care justifica utilizarea traditionala a rozmarinului pentru imbunatatirea memoriei si a concentrarii precum si pentru tratarea durerilor de cap.

Ginkgo biloba se foloseste in medicina traditionala chineza de mai bine de 2000 de ani, in tratarea tulburarilor de memorie la batrani, imbunatatind capacitatea de concentrare si memorare. Specialistii in medicina plantelor prescriu insa ginkgo pentru sporirea performantelor intelectuale la orice varsta.

Spirulina. Este in primul rand un produs care se poate consuma profilactic, in special la copii. Spirulina dezvolta functiile organismului, determinand cresterea organelor interne si stimuleaza coeficientul de inteligenta, acesta crescand cu 30% – 60%.

Ventrilica. Are un efect excelent in combaterea nervozitatii care provine din suprasolicitare intelectuala. O ceasca de ceai de ventrilica bauta seara, inainte de culcare, este recomandata celor care trebuie sa depuna o activitate intelectuala deosebita. Face adevarate minuni prin actiunea sa linistitoare si imbunatateste memoria.

Salvia. Actioneaza asupra cortexului cerebral, marind capacitatea de concentrare cu efect benefic in cazul oboselii mentale. O cura de 1-2 luni in care se bea zilnic, dupa fiecare masa, cate un pahar cu infuzie de salvie, are efecte benefice asupra creierului, a nervilor, inviorand simturile si memoria.

Schisandra (sau vita chinezeasca). Este pretuita de femeile chineze ca tonic pentru pastrarea tineretii. 3-6 grame de pulbere pe zi, divizate in 3 doze mici cresc capacitatea de concentrare si memorare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here