Stim cu totii ca uleiul de cocos are un efect bun asupra sanatatii noastre deoarece contine acizi grasi saturati si este bogat in acizi grasi. Chiar daca este foarte stabil, oamenii au inceput sa caute si mai multe optiuni pentru a-l face si mai benefic pentru sanatatea noastra, asa ca au creat un ulei de nuca de cocos extravirgin.

Deci, ce anume cumparam?
Uleiul de cocos extravirgin este, dupa cum se spune, o fractiune din uleiul de cocos din care sunt indepartate aproape toate trigliceridele, lasand doar trigliceridele cu lant mediu pentru a avea un ulei absolut saturat. Fiind saturat, uleiul de nuca de cocos extravirgin, are o stabilitate crescuta, poate ramane mai mult pe raft si are o concentratie mai mare de acid capric si acid caprilic, care ii confera mai mult efect antioxidant si dezinfectant.

Cum se produce uleiul de cocos extravirgin

Pentru a face acest ulei saturat, mai intai se efectueaza hidroliza uleiului de nuca de cocos, apoi produsul se duce la distilarea cu abur. Rezultatul este uleiul subtire plin de trigliceride. In compozitia sa gasim acizi caprici si caprilici.

Cum se utilizeaza uleiul de cocos extravirgin

Deoarece este subtire, uleiul de cocos extravirgin are multe utilizari cum ar fi:

  • Utilizarea medicamentuoasa: ca antiseptic si dezinfectant
  • Folosire cosmetica: il puteti gasi in sapunuri, lotiuni si alte produse cosmetice
  • Folosirea aromaterapiei: este un ulei purtator si faciliteaza absorbtia altor extracte si uleiuri din plante
  • Ingrijirea parului
  • Culinare

Deoarece procesul de fabricare a uleiului de cocos extravirgin este mai complicat, costurile produsului final sunt, de asemenea, mai scumpe. Dar tineti minte ca acest pret este justificat in intregime pentru ca acest ulei are o viata de sine mai lunga, este stabil si are proprietati rezistente la ranciditate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here