unghii_de_fiara___sanatate_126_20070226102457_661De-a lungul timpului mi-a tot fost dat sa aud o multime de afirmatii despre unghii, cat e adevar si cat e mit vei afla mai jos.

Punctele albe ce se formeaza la suprafata unghiilor denota lipsa de calciu

Fals!Punctele albe sunt mici celule din unghie care nu s-au dezvoltat in mod normal, ele sunt, in general, determinate de o lovitura in baza unghiei, asa ca incearca sa fii mai atenta cu unghiile tale.

 

Pila din metal strica aspectul sanatos al unghiei

Adevarat in unele cazuri! Pilele din metal nu-i dauneaza in totalitate unghiei ci ea poate sfasia marginile, este vorba in special de unghiile moi, cele tari nu vor fi afectate. Deci daca unghiile tale sunt moi renunta la pila din metal.

Oja folosita constant ingalbeneste unghiile

Adevarat si fals! Aceasta afirmatie este adevarata in cazul in care nu aplici intai un strat de intaritor pentru unghii si daca folosesti oja ieftina sau culori foarte inchise. Pigmentii puternici din oja pot schimba culoarea unghiei. Daca vei folosi un strat protector nu va fi nicio problema, acesta iti va proteja unghia si va face ca oja sa reziste mai mult timp pe unghie.

Cuticulele nu ar trebui sa fie taiate

Adevarat! Atunci cand tai cuticulele marginile se pot infecta si ele vor creste din ce in ce mai urat. Este de preferat sa le impingi usor spate.

Dieta duce la exfolierea unghiilor

Fals!Cauzele exfolierii unghiilor sunt: nefolosirea unei creme protectoare pentru maini si unghii, neprotejarea mainilor si unghiilor pe timp rece si deshidratarea acestora. Ca masura de prevenire poti folosi ulei pentru unghii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here