Cele mai recente cercetari in domeniul sexologiei au scos la iveala noutati interesante. Scriitoarea americana Judy Dutton, autoare a cartii “Cum o facem: stiinta sexului te ajuta sa devii un amant mai bun” a stat de vorba cu psihologi, statisticieni si neurologi pentru a le oferi celor interesati cateva sfaturi pentru o viata sexuala implinita. Newgirl.ro va prezinta 6 pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a te bucura de momente de intimitate senzationale.

1. Aventuri in doi

Neurologii au selectat doua grupe de investigatie – cuplurile tinere, indragostite de curand si cuplurile cu o vechime de 20 de ani care pretindeau ca au aceleasi sentimente pe care le aveau si cand erau la varsta marilor pasiuni. Cele doua grupe au fost supuse unor analize imagistice de tip RMN care au revelat un fapt foarte interesant. Cuplurile cu experienta spuneau adevarul! Activitatea neurala asociata iubirii era aproape identica in ambele cazuri. Pe langa faptul ca aceste descoperiri demonteaza cliseul care spune ca dragostea dureaza in medie 4 ani, ele mai dovedesc si un alt fapt important. Intrebati ce anume cred ca le-a pastrat dragostea intacta toti acesti ani, partenerii au raspuns ca activitatile facute impreuna. Deci timpul comun investit in dezvoltarea unei relatii este cheia unei casnicii fericite. Specialistii te sfatuiesc sa petreci cat mai mult timp cu cel iubit si sa il convingi sa faceti cat mai multe lucruri. Supuneti-va aventurilor de genul lectiilor de dans, a cursurilor de gatit dar si a excursiilor la munte si, de ce nu, un pic de maimutareala la parcul de distractii. Acest tip de activitati stimuleaza secretia dopaminei, un neurotransmitator important responsabil cu reglarea emotiilor.

2. Pur si simplu fa-o!

Stii zicala aceea: “Pofta vine mancand.” Afla ca ea se aplica si sexului. Cercetatorii au descoperit ca amanarea sexului “pana la momentul potrivit” poate fi o mare greseala. Da-ti frau liber si bucura-te de iubitul tau fara rezerve. Sexul spontan are efecte miraculoase asupra dispozitiei si actioneaza ca un liant emotional.

3. Biologia este cea mai buna prietena a ta

Studiile arata ca femeile sunt cel mai atractive cand sunt la ovulatie. Tot atunci ele se simt mai frumoase, mai seducatoare si au mai multa incredere in sex-appealul lor. Ovulatia are loc la aproximativ 14 zile dupa debutul ciclului menstrual. Pentru multe femei, ovulatia este perioada in care ating apogeul libidoului. Asta inseamna ca sansele de a avea un orgasm senzational sunt de doua ori mai mari.

4. Condimenteaza-ti viata sexuala

Sexul conventional, adica luarea prea in serios a rolului de misionar, este contraproductiv. Cu cat stimularea este mai diversa, cu atat creste probabilitatea atingerii orgasmului. Nu va limitati la penetrare ci folositi-va si de avantajele pe care vi le pot oferi stimularea orala si manuala. Fiti cat mai creativi in pat si explorati-va corpurile fara sfiala.

5. Alfabetul secret

Litera G este pentru barbati cel mai problematic semn din alfabet. Existenta renumitului punct erogen asociat celei de-a 7-a litere este la fel de greu de dovedit ca si cea a lui Yeti. Cu toate acestea, un sexolog din Malaysia a dovedit existenta unei zone intravaginale de stimulare numita fornixul anterior, sau Punctul A, localizat cam la 5 cm de la intrarea in vagin. Cercetatorul sustine ca daca zona aceasta este stimulata corespunzator, lubrifierea se produce in 10 secunde iar orgasmul in doua minute. Un grup de sexologi din Anglia au descoperit un alt punct sensibil considerat a fi responsabil pentru orgasmul vaginal. L-au numit “punctul U” si l-au localizat in zona deschiderii uretrale.

6. Regula 2-6-2

Cercetatorii sustin ca este foarte important ca partenerii sa aiba asteptari realiste unul de la celalalt. Regula 2-6-2 spune ca, din 10 partide de sex, 2 vor fi senzationale, 6 vor fi medii iar 2 nereusite. Relatia pe care ati construit-o pana acum este cea mai importanta si trebuie sa fiti constienti ca nimeni nu face sex exploziv de fiecare data. Asteptarile realiste sudeaza relatia si creeaza toleranta reciproca.