Exista mii de avocati in Romania, si acest numar creste in fiecare an. Avem avocat de drept civil, avocat asociatii de proprietari, avocat specialist in dreptul muncii, avocat specializat in dreptul familiei, avocat societati comerciale, si lista poate continua. Avand atat de multi avocati pe piata, este foarte dificil sa aflati care sunt cei mai buni. In acest post, va oferim o perspectiva interna a calitatilor si trasaturilor pe care trebuie sa le cautati intr-un avocat pentru a va simti increzatori in persoana sau persoanele care va reprezinta.

Daca problema dvs. juridica este complexa, este posibil sa nu doriti sa incercati sa rezolvati intreaga problema fara un avocat. La urma urmei, avocatii fac mai mult decat sa se ocupe de informatii juridice. Acestia ofera consultanta strategica si aplica abilitati tehnice sofisticate problemelor juridice. In mod ideal, veti putea gasi un avocat care este dispus sa serveasca drept „antrenor” legal pentru a va ajuta sa va educati cat mai mult posibil si sa preia controlul ca avocat oficial legal numai daca este necesar.

Cum sa gasiti avocatul potrivit

Aici optiunile sunt multiple si disparate. O idee buna de a gasi cei mai buni avocati din Romania este accesarea mai multor pagini si portaluri online, liste de avocati pe Internet si alte platforme disponibile online. In prezent, toate aceste pagini sunt destinate sa raspunda cererii multor persoane cu venituri mici si unde gasirea unui avocat poate fi mai ieftina, indiferent daca vorbim de un avocat asociatii de proprietari, avocat dreptul familiei, avocat societati comerciale, etc. Cheia pentru a gasi cel mai bun avocat este sa-l alegeti pe cel specializat in domeniul dvs.

Localizarea unui avocat bun care sa va ajute eficient cu problema dvs., nu este usoara. Nu asteptati sa gasiti un avocat bun doar daca uitandu-va in cartea de telefon sau citind o reclama. Nu exista suficiente informatii din aceste surse pentru a va ajuta sa luati decizia corecta.

avocat asociatii de proprietari avocat societati comerciale

Alegeti in avocat in functie de nevoile dvs.

De ce avocat am nevoie? Aceasta este prima intrebare pe care ar trebui o puneti atunci cand alegeti un specialist bun. Este intotdeauna de preferat sa alegeti un avocat potrivit pentru acea specialitate sau zona care este calificat si care se potriveste cu cazul dvs. special, pentru a incerca sa va consilieze cat mai bine in domeniul sau juridic.

Majoritatea avocatilor se specializeaza in anumite domenii, si chiar asa-numitul „avocat generalist” poate sa nu stie prea multe despre zona dvs. de interes special. Exista mai multe tipuri de avocati: avocati specializati in drept penal, avocat asociatii de proprietari, avocati dreptul familiei, avocati imobiliari, avocat societati comerciale, etc.

O alta metoda de cautare este cea traditionala. De la familie, prieteni, cunostinte sau orice alt contact care va poate oferi o referinta buna sau o recomandare alternativa de contact la barourile locale pentru a gasi avocati care se potrivesc cel mai bine cu cazul dvs.

Faceti o lista cu contactele achizitionate. Incercati sa scrieti toti avocatii pe care i-ati gasit pentru a incepe sa-l evaluati pe cel care va convine cel mai bine. Utilizati valori cum ar fi experienta, recomandarile, opiniile, increderea, pretul etc., pentru a se adapta la ceea ce aveti nevoie.

Personalitate

Acordati o atentie speciala chimiei personale dintre dvs. si avocatul dvs. Indiferent de experienta si abilitatea avocatului, daca va simtiti incomod cu aceasta persoana in timpul primei sau cele de-a doua intalniri, nu puteti obtine niciodata o relatie avocat-client ideala. Aveti incredere in instinctele dvs. si cautati un avocat a carui personalitate este compatibila cu propria dvs. persoana. De asemenea, cautati experienta si accesibilitate.

Dorinta de a lucra cu dvs.

Cand aveti o problema juridica, aveti nevoie de informatii juridice. Avocatii, desigur, sunt principalele surse ale acestor informatii. Din fericire, multi avocati vor lucra impreuna cu dvs. pentru a va ajuta sa dobanditi o buna cunoastere a principiilor si procedurilor juridice de care aveti nevoie pentru a va aborda problema, cel putin partial, pe cont propriu.

Daca doriti sa va reprezentati si sa utilizati un avocat doar pentru consiliere, asigurati-va ca avocatul este deschis acelui tip de propunere. In mod similar, daca sunteti in domeniul afacerilor si aveti nevoie de un avocat societati comerciale pentru a va face propriile regulamente sau contracte de afaceri, aceasta ar putea fi solutia ideala pentru a va consilia in domeniul in care aveti nevoie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here