Primavara este anotimpul care ne trezeste simturile la viata. Dupa foarte mult timp in care am avut de suportat vantul si ploile, in sfarsit a iesit si soarele, incarcandu-ne cu optimism. Dar consider ca nu e suficienta o plimbare prin parc pentru a ne incarca cu energie si buna dispozitie si ar cam fi cazul sa ne vina si muzica in ajutor.

In acest sens, voi incerca sa fac o lista cu zece melodii cat mai diverse.

10.Belle & Sebastian – Another Sunny Day

Desi trupa scotiana a luat nastere prin 1996, melodia are aerul anilor `80.

9. Israel Kamakawiwo’ole – Over the Rainbow

E o melodie pe care am tot auzit-o anul trecut la televizor, in special asta-vara si poate de asta tindem sa credem ca e un cantec mai mult de vara decat de primavara, insa se potriveste perfect si acestui anotimp.

8. Jason Mraz – I`m yours

Jason Mraz este, pentru cei care nu-l cunosc, un cantaret american care si-a inceput cariera pe la inceputul anilor 2000. Pana in prezent a scos patru albume de studiou si inca cinci live. „I`m yours” este un extras de pe cel de-al treilea album de studiou „We Sing. We Dance.We Steal Things”aparut in 2008 si a reusit sa stea timp de 76 de saptamani in Billboard Hot 100, fiind si prima melodie care a intrat in primele 10 din acest clasament.

7. Noah and the Whale – The First Day of Spring

Este o melodie care nu ne vorbeste neaparat de primavara cea care da viata ci mai degraba de anotimpul care ne da sperante.

6. Weezer – Island in the Sun

Weezer este o trupa americana de rock alternativ fondata in 1992, iar „Island in the Sun” este una dintre cele mai de succes melodii cantate de aceasta. Cantecul este al doilea extras de pe albumul de debut „The Green Album” desi, la inceput, nu s-a dorit ca aceasta sa faca parte din materialul discografic. Pe la sfarsitul anului 2001, trupa a reorchestrat cantecul pentru a il canta in concerte, iar anul trecut a fost introdus, ca bonus, pe cel de-al patrulea album de studiou al trupei, numit „Maldroid”.

5. Zaz – Je veux

Zaz e un nume nou in muzica franceza si internationala. Numele real al cantaretei este Isabelle Geoffroi si s-a nascut pe 1 mai 1990, primavara. Muzica ei imbina mai multe stiluri printre care nu jazz-ul, soul, acustic si chanson francais.

4. Johann Strauss Jr. – Vocile primaverii

A venit si vremea clasicilor. Despre austriac nu cred ca mai trebuie spus nimic.

3. Nicu Alifantis – Ploaie in luma lui marte

Versurile melodiei ii apartin lui Nichita Stanescu, iar cantecul a fost cantat atat de Nicu Alifantis cat si de Paula Seling.

2. Yael Naim – New Soul

Yael Naim este o cantareata si o compozitoare nascuta pe 6 februarie 1978 in Paris. Parintii ei sunt imigranti tunisieni. Primul ei album solo a aparut in 2001 insa faima a dobandit-o in 2008 cand melodia „New Soul” a fost aleasa de Apple pentru a promova campania MacBook Air. Melodia a ajuns pe locul 7 in Billboard Hot 100.

1. Antonio Vivaldi – Primavara

Primavara este una dintre cele mai apreciate opere ce ii apartine compozitorul italian.