Bauturile fine nu se mai ofera ca dar de sine statator. In ziua de astazi, orice pasionat de anumite bauturi – vin, whisky, sampanie – are un mod anume de a consuma bautura sa preferata. De exemplu, poate fi vorba despre o gustare specifica sau despre anumite elemente care creeaza atmosfera perfecta pentru degustare.

Pe scurt, decizia de a oferi o bautura fina cadou implica punerea la punct de cosuri cadou detaliate, pentru a multumi, dar mai ales impresiona destinatarul.

In cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele mai populare tipuri de cosuri cadou cu bauturi fine, inclusiv cateva sfaturi despre organizarea acestora.

Cadouri cu VIN

Cadourile cu vine sunt de departe cele mai complicate de pus la punct, din moment ce trebuie sa ai in vedere si tipul vinului pe care il oferi. De exemplu, vinurile dulci sunt deseori asociate cu arome si gustari picante, in timp ce un vin spumant este mai placut alaturi de gustari sarate.

Roseul trebuie alaturat numaidecat unui platou de branzeturi fine, in timp ce Sauvignon Blanc se potriveste cu tartele (de aproape orice tip).

Daca nu vrei sa risti cu diverse alimente atunci cand pui la punct cosuri cadou cu vin, o solutie perfecta este un set de accesorii – fie pentru desfacerea sticlelor de vin sau pentru degustare (a vinului sau a gustarilor).

Cadouri cu WHISKEY

Pasionatii de whiskey prefera sa imbunatateasca aroma unei bauturi fine cu nuci dulci si migdale, acestea reusind sa scoata ce-i mai bun dintr-un pahar de whiskey premium. La fel de potrivita este si ciocolata neagra cu o aroma bogata si fara niciun alt ingredient in interior.

Pare putin nepotrivit sa pui o ciocolata in cosuri de cadou care au la baza o sticla de whiskey premium, dar este alegerea potrivita. Daca destinatarul este un pasionat al bauturii, acesta va aprecia cu siguranta darul, poate chiar va invata cate ceva despre degustarea si imbunatatirea bauturii.

Cadouri cu SAMPANIE

Cand vine vorba de sampanie, vei fi putin surprins! Un aliment considerat potrivit alaturi de acesta bautura sunt chipsurile de cartofi, ba chiar popcornul. Astfel, sampania devine bautura perfecta pentru serile de film in familie.

Apoi, precum anumite tipuri de vin, sampania obtine o aroma mai cuprinzatoare atunci cand este alaturata branzeturilor fine. Totodata, migdalele sunt si ele recomandate ca o mini-gustare atunci cand consumi sampanie.

Cadouri cu PROSECCO

Ricotta si gorgonzola sunt doar doua tipuri de branzeturi pe care ar trebui sa le incerci atunci cand ai un pahar de Prosecco in mana. Atunci cand oferi cosuri cadou cu acest tip de bautura, fii pregatit sa depui putin efort, ba chiar sa pregatesti un platou special de gustari dupa ce ajungi in casa destinatarului.

Una dintre cele mai bune gustari pentru Prosecco sunt curmalele infasurate in Prosciutto – combinatia amelioreaza profilul dulce al bauturii, dar ii imbunatateste aroma de fundal, pentru o experienta pur si simplu wow!

Te poti ocupa de unul singur de toate cele mentionate – sau poti apela la Cadoul Special! Echipa de specialisti in cosuri cadou a pus la punct cu grija si atentie o selectie variata de cadouri reprezentative pentru pasionatii fiecarei bauturi fine mentionate!