Punctele negre sunt una dintre cele mai frecvente forme de acnee. Desi persoanele care au pielea grasa sunt mai vulnerabile la punctele negre, oricine le poate obtine. Se formeaza atunci cand porii se infunda cu o combinatie de celule moarte ale pielii si exces de ulei (sebum) din glandele tale sebacee.

Spre deosebire de punctele albe , care creeaza porii inchise, punctele negre au suprafete deschise. Aceasta creeaza o oxidare de culoare inchisa.

Poate fi tentant sa incerci sa ciupesti sau sa impingi mufa neagra, dar acest lucru poate provoca cicatrici inutile si alte deteriorari ale pielii tale.

Probabil veti avea rezultate mai bune folosind sfaturile si trucurile prezentate mai jos. Continuati sa cititi pentru a afla cum sa scapati de punctele negre si sa impiedicati formarea celor viitoare.

1. Curatati cu acid salicilic

In loc de peroxid de benzoil, cautati produse OTC care contin acid salicilic. Acidul salicilic este ingredientul preferat pentru punctele negre si albe, deoarece descompun materialele care infunda porii: excesul de ulei si celulele moarte ale pielii. Alegand un demachiant zilnic cu acid salicilic, puteti elimina aceste elemente pe langa murdaria, uleiul si machiajul zilnic.

Desi mai trebuie sa va spalati de doua ori pe zi, incercati sa folositi un demachiant care are acid salicilic in el doar o data pe zi pentru a incepe. Puteti lua in considerare utilizarea lui numai noaptea, si apoi sa utilizati demachiantul regulat dimineata. Pe masura ce pielea dvs. se obisnuieste cu produsul, puteti alege sa-l utilizati atat dimineata, cat si noaptea. Multe persoane sunt sensibile la acidul salicilic si este posibil sa nu-l poti folosi mai mult de o data la cateva zile. Daca continuati sa reactionati la acesta, intrerupeti utilizarea.

2. Exfoliati usor cu AHA si BHA

In trecut, este posibil sa fi auzit ca exfolierea produce un efect negativ asupra acneei. Acest lucru poate fi valabil pentru acneea inflamatorie, deoarece procesul poate provoca roseata si iritare in continuare.

Totusi, pentru punctele negre, exfolierea regulata poate ajuta la eliminarea cantitatilor excesive de celule moarte ale pielii care pot duce la porii infundati. De asemenea, procesul poate elimina delicat punctele negre existente.

In loc sa cauti scruburi dure, veti dori sa va concentrati pe acizii alfa si beta-hidroxi (AHA si BHA). Acidul glicolic este cel mai frecvent tip de AHA, iar acidul salicilic este un BHA proeminent.

Ambele actioneaza prin indepartarea stratului superior al pielii tale. Teoretic, acest lucru poate imbunatati aspectul ridurilor si al petelor de varsta, toate curatand porii si facand pielea mai moale. Veti vedea ca BHA-urile sunt mai disponibile pe piata si, in unele cazuri, sunt si mai accesibile!

3. Perie de piele

O perie de piele poate oferi beneficii exfoliante similare cu AHA-urile si BHA-urile prin indepartarea excesului de celule moarte ale pielii. Totusi, cheia este sa o utilizati doar o data pe saptamana pentru a nu provoca iritatii. De asemenea, veti dori sa va folositi peria de piele in zilele alternative de exfoliatori AHA sau BHA.

In functie de nevoile si bugetul dvs., exista o varietate de perii de piele disponibile pentru a fi utilizate impreuna cu produsul de curatare zilnic.

4. Incercati retinoizi topici

Retinoizii pot fi de ajutor pentru cazurile incapatanate de acnee, ajutand la deconectarea porilor. Acest proces poate face si alte produse OTC mai eficiente, deoarece acestea vor fi mai capabile sa intre in folicul.

5. Folositi o masca de argila

Mastile de argila sunt adesea considerate must-have pentru tenul gras. Ei lucreaza prin preluarea murdariei, uleiului si a altor elemente adanc din porii tai. In ceea ce priveste punctele negre, mastile de argila pot chiar slabi si elimina porii infundati.

Unele masti de lut contin, de asemenea, sulf. Sulful este un alt ingredient care functioneaza pentru a descompune celulele moarte ale pielii care alcatuiesc punctele negre.

Indiferent de masca pe care o alegi, o poti folosi o data pe saptamana, pe langa tratamentul tau exfoliant o data sau de doua ori pe saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here