Cresterea comertului electronic, cresterea social media, precum si o abundenta de noi marci de infrumusetare au facut din industria frumusetii o piata foarte competitiva, multe companii concurand pentru cota lor de piata.

Atat femeile, cat si barbatii au ajutat la cresterea industriei frumusetii cu peste un miliard de dolari si cheltuiesc mai multi bani in industria frumusetii decat ar sugera tendintele recente.

In zilele noastre, clientii gasesc noi si interesante pentru a afla despre produse si multe magazine incearca sa tina pasul prin a gasi tehnologii pentru a ajunge la clienti in locuri noi.

AR este acum utilizat de o multime de marci de acolo pentru a ajunge la mai multi clienti si a oferi o experienta de cumparare mai buna. Sa aruncam o privire mai atenta.

Cum se incadreaza AR in spatiul frumusetii

Realitatea augmentata presupune amestecarea videoclipului in timp real al utilizatorilor cu suprapuneri digitale pentru a crea experiente noi. Si asta se potriveste perfect cu nevoia industriei de infrumusetare de a crea o experienta a clientilor in care oamenii pot incerca cat mai multe produse doresc, inainte de a alege alegerea finala.

Aplicatia virtuala de machiaj activata de AR permite cumparatorilor sa experimenteze produsul sa le priveasca cu doar ecrane in fata lor. Ochelari de vedere, ruj, umbra de ochi, culoarea unghiilor, bijuterii, chiar si haine – clientii pot incerca sa cumpere colectii intregi fara a parasi ecranul de incercare.

Aplicatie virtuala de machiaj

Brandurile de frumusete la nivel mondial ofera in prezent o serie intreaga de noi experiente de cumparatori, alimentate de AR:

Experienta virtuala de incercare a Sephora permite cumparatorilor sa incerce combinatii intregi de produse diferite pentru a vedea efectul final

Analiza individualizata a parului si a pielii bazata pe videoclipuri sau imagini in timp real facute clic pe o aplicatie, oferite de marci precum Olay si Clinique, permiteti recomandari personalizate ale produsului. Asistenta in timp real a expertilor in materie de machiaj in timp ce utilizatorii incearca pe diferite produse din aplicatia AR, pentru a sugera o combinatie potrivita de produse. Sau chiar cum sa aplici produsele de machiaj in timp real.

Toate acestea sunt posibile prin mai multe dezvoltari semnificative in ceea ce priveste recunoasterea faciala, urmarirea caracteristicilor si viziunea computerului. Acestea se combina pentru a crea aplicatii AR avansate in care aproape toate brandurile de frumusete la nivel mondial investesc in prezent.

Marci majore precum L’Oreal si Ulta Beauty au investit puternic in tehnologia AR beauty si au achizitionat respectiv Modiface si GlamST. Ambele sunt firme de tehnologie care sunt specializate in solutii virtuale de aplicatii de machiaj virtual bazate pe AR, care lucreaza acum exclusiv la crearea unei game intregi de solutii AR proprii pentru aceste marci.

PerfectCorp, in special cu aplicatia lor de machiaj YouCam este un alt gigant AR dedicat spatiului de infrumusetare. YouCam Makeup activeaza in prezent probe virtuale AR pentru mai multe marci, alaturi de alte cateva nume cunoscute precum Memoni, FaceCake si Holition.

De ce aplicatii de machiaj virtual? Care sunt castigurile?

Da, AR este cel mai nou copil din bloc atunci cand vine vorba de crearea de experiente interesante pentru cumparatori. Insa investitiile in tehnologia de infrumusetare bazata pe AR nu sunt pur si simplu pentru ca este „cool” lucru, dar mai degraba condus de tendintele actuale ale pietei si preferintele consumatorilor.

In caz de detaliu ar fi datele de la PerfectCrop, ceea ce arata ca utilizatorii aplicatiei de machiaj YouCam sunt:

De 1,6 ori mai probabil sa achizitioneze produse de infrumusetare, in comparatie cu cei care nu folosesc aplicatia

Cheltuieste de 2,7 ori mai multi bani pe produse de infrumusetare, comparativ cu cei care nu se confrunta cu incercari virtuale

Iata o privire atenta la ce castiga brandurile de frumusete cu investitia lor in AR:

Directionarea Millennials

Millennials si Gen Z ar lua mai degraba sfaturile lor despre frumusete de la un influencer Youtube sau Instagram, decat de la un consilier de make-up la un magazin de vanzare cu amanuntul. Acest lucru reflecta faptul ca aleg sa aiba incredere in oamenii cu care au o relatie (desi online) sau sa probeze totul inainte de a cumpara ceva.

Avand in vedere ca aceasta demografica este nativa digitala, aplicatiile de machiaj virtual activate de AR sunt modalitatea perfecta de implicare a acestora. La urma urmei, incercarea colectiilor intregi, fara a ajunge la o cutie de tesuturi, este o experienta super convenabila pentru clienti. Si, de asemenea, duce la o probabilitate crescuta de cumparare, precum si la cheltuieli mai mari pentru produse cosmetice.

Branduri precum L’Oreal folosesc AR pentru a-si consolida platformele digitale si pentru a interactiona cu milenii si Gen-Z pe platformele sociale la alegere. Ca urmare a acestui angajament digital, L’Oreal a raportat venituri de 50% din vanzarile de produse online pe anumite piete.

Aplicatiile AR trebuie sa capteze videoclipuri, sa se suprapuna in locurile potrivite de pe ecran, sa urmareasca functiile care se misca si sa se asigure ca suprapunerea respecta indeaproape caracteristica potrivita, toate in timp real. Daca acest lucru este facut bine, obtineti rujul perfect si linia de ochi cu aripi care ramane pe loc in timp ce va priviti fata din toate unghiurile.

Cu toate acestea, este unul dintre cele mai dificile aspecte de perfectat, in orice aplicatie AR. Daca nu ati facut bine, ramaneti cu ruj care ramane in urma pe ecran, chiar daca va miscati fata. Si asta rupe doar intreaga iluzie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here