Matreata este o afectiune a pielii foarte frecventa, cu care majoritatea oamenilor s-a confruntat la un moment dat în viaţa lor, indiferent de vârstă sau de etnie. Cauza exacta a matretii, de asemenea, cunoscut sub numele de mătreaţă sau Pitiriazis capillitii simplex este necunoscuta.

În cazul în care celulele pielii de pe scalpul nostru sunt reînnoite cele vechi sunt impinse la suprafata si ies din scalp. Pentru o persoană cu matreata, reînnoirea este mai rapida, ceea ce face matreata mai evidenta.

Cu toate acestea, majoritatea expertilor sunt de acord cu faptul că aceasta nu este cauzata de igiena precara.

Cauzele aparitiei mătretii:

1. Părul nu este periat suficient – Persoanele care nu isi perie părul regulat prezintă un risc mai ridicat de a avea mătreată deoarece ei nu sprijina indepartarea mătretei de pe suprafata părului prin pieptanare.

Matreata poate apărea, de asemenea, în cazul în care pielea capului este frecvent expus la temperaturi extreme.

2. Pielea uscata – persoanele cu piele uscată au tendinta de a face mătreata mai des, deoarece aerul rece de iarnă, ​​combinat cu camerele supraîncălzite este o cauză frecventă de mancărimi ale pielii, descuamare.  Modificările sezoniere, stres, şi anumite boli par să afecteze dermatita seboreica.

3. Dermatita seboreica (pielea iritata, grasa) – Persoanele cu dermatită seboreică sunt foarte predispuse la mătreata. Dermatita seboreica afecteaza multe arii ale pielii, inclusiv spatele urechilor, stern, sprâncene, şi părţile laterale ale nasului, nu doar la nivelul scalpului. Pacientul va avea pielea roşie, grasa acoperita cu solzi albi sau galbeni.

4. Reacţie la produsele de îngrijire a părului – Unii oameni reacţionează la unele produse de îngrijire a părului printr-un scalp rosu, senzaţie de mâncărime. Mulţi experţi spun că spălatul prea des poate fi cauza mătreţii, deoarece poate irita pielea capului.

5. Dieta – Unii experti spun ca persoanele care nu consuma suficiente alimente care contin vitamine zinc, B, şi unele tipuri de grăsimi sunt mai predispuse la matreată.

6. Stres emotional – Experţii cred că există o legătură între stres şi multe probleme ale pielii. Stresul emotional poate agrava starea, de asemenea. Celulele pielii care cresc şi mor prea repede sunt cauza a matretii, dar medicii nu stiu de ce se intampla acest lucru. Unele persoane cu descuamare severă au glande sebacee hiperactive (a căror sarcină este de a lubrifia pielea cu uleiuri), altele au un nivel ridicat de ciuperca Pityrosporum ovale, care este prezenta la majoritatea oamenilor, dar în exces la cei care sufera de matreata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here