Cerealele si painea neagra sunt primele alimente ce au fibre alimentare. Si ca sa ramai sanatoasa cand esti la dieta, consuma-le cu incredere.
Fibra si mai cum? Cu siguranta te-ai intrebat cel putin o singura data ce sunt fibrele alimentare. Daca esti sigura pe raspunsul tau la aceasta intrebare, te felicit. Insa te sfatuiesc sa afli si raspunsul specialistului nostru.

Fibrele alimentare sunt componente ale alimentelor de natura vegetala nedigerabile la om si care raman neabsorbite in totalitate prin mucoasa intestinala. In categoria fibrelor intra atat legumele si fructele, cat si aditivii alimentari si compusi ce se formeaza odata cu prelucrarea tehnologica a diferitelor substante nutritive.

Fibrele in functie de tipul lor, se gasesc in diferite plante, continutul fiind insa afectat prin prelucrarea industriala. Legumele, fructele, zarzavaturile, paine (mai ales cea neagra), cerealele, orezul si pastele au un continut mare in fibre. Totusi, specialistii au cazut de acord ca una dintre cele mai bune surse de fibre o reprezinta cerealele. Iata de ce ar trebui sa le folosesti cu incredere.

Alege-le cu incredere.

Beneficiile oferite de consumul de fibre alimentare sunt multiple, iar rolul acestora in mentinerea starii de sanatate este recunoscut de cercetatori. Fibrele alimentare determina senzatia de satietate precoce si contribuie la o buna digestie. Totodata, stimuleaza tranzitul intestinal, combatand constipatia. Un alt efect benefic este faptul ca leaga colesterolul din tubul digestiv, reducand atat absorbtia lui in organism, cat si a unor grasimi.

Asadar, fibrele vegetale au un rol de necontestat in prevenirea cancerului de colon, acclerand tranzitul intestinal si modificand flora intestinala. Mai trebuie sa stii ca este indicat sa bei 2 l de apa zilnic, pentru a face fibrele alimentare sa isi mareasca volumul si sa actioneze eficient. Fibrele cresc fluxul salivar si secretia se suc gastric, contribuind la o buna digestie. Un alt rol al lor este cel de detoxifiere a organismului prin eliminarea diversilor produsi toxici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here