beneficii mere

Merele sunt fructe grozave pentru sanatatea oricarei persoane. Cat de des ati auzit ca un mar pe zi tine doctorul departe? O varietate mare de mere sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Studii recente demonstrează faptul că un singur măr consumat zilnic are puterea să ţină la distanţă cinci tipuri de cancer: cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul pulmonar , cancerul de colo și cancerul hepatic.

Este demonstrat faptul că oamenilor care consumă 2 mere pe zi, li se reduce nivelul colesterolului cu aproximativ 16 %. Acest lucru se datorează conţinutului atât de fibre solubile cât şi insolubile. Aceste două tipuri de fibre determină scăderea nivelului de colesterol, reducând riscul depunerii acestuia pe artere, astfel fiind prevenite atacurile de inimă.

Merele contin diferite substante fitochimice benefice pentru sanatatea pulmonara. Ne ajuta in lupta contra bolilor, si protejeaza plamanii impotriva efectelor fumatului. Studiile arata ca merele pot ajuta care sufera de alergii si astm.

Pectina din mere contribuie la reducerea colesterolului prin diminuarea secretiei de insulina.
In doua studii, cercetatorii au descoperit ca mancand 5 mere pe saptamana se reduce semnificativ riscul afectiunilor respiratorii precum astmul. Conform medicinei chineze, merele intaresc inima, lubrifiaza plamanii, cresc fluidele corpului si scad productia de mucus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here