ceai de ghimbir

Conșiderat și planta medicinală, rădăcina de ghimbir are efecte deosebit de benefice pentru sănătate. Ghimbirul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fiind foarte eficient în atenuarea șimptomelor și problemelor gastrointestinale,precum și foarte eficient în tratarea răcelilor.

Ceaiul de ghimbir este o excelentă sursă de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si A și de minerale: magneziu, potasiu, cupru, mangan și o cale prin care îți poti asigura o parte importantă din antioxidanții necesari combaterii efectelor radicalilor liberi.

Potrivit medicinei Ayurveda, ghimbirul are un efect de încălzire a organismului, astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator. În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece calmează foarte repede simptomele supărătoare care apar.

Rădăcina de ghimbir se găseşte în comerţ de ceva vreme, iar în medicina naturistă tratamentele pe bază de ghimbir sunt binecunoscute deja, însă noi îţi propunem să încerci o metodă simplă de utilizare a acestei rădăcinoase care maximizează beneficiile.

Preparare: se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here