nnnn

Unul dintre procesele naturale cele mai uimitoare ale corpului este cea a sintezei de vitamina D sub piele , ca răspuns la razele UV de la soare . Efectul soarelui pentru sistemul dvs. fizic se extinde la nivelul ADN-ului , cu vitamina D afectând în mod direct aproximativ 2000 de gene !

Acesta este un efect semnificativ profund , și beneficiile pentru sănătate ale vitaminei D este încă un subiect de cercetare activă . Cu toate acestea , oamenii de știință și cercetătorii deduc câteva beneficii uimitoare ale vitaminei D .

Dezvoltarea forței fizice

Se pare că ființele umane derivă puterea lor direct de la sursa de viață , de la soare . Această vitamină joacă un rol activ în care să permită absorbția de calciu și fosfor în oase , care sunt cele două fundații cheie ale rezistenței osoase . Un deficit de calciu și fosfor în oase poate duce la condiții , cum ar fi osteoporoza și osteomalacia . În osteoporoză , oasele devin fragile . Osteomalacia este condiția de a avea oase moi . Cu toate acestea , doar înmuierea în soare nu poate fi suficient pentru a furniza cantitatea necesară de vitamina D .

Dezvoltarea forței musculare

În afară de rolul în consolidarea oaselor , vitamina joaca de asemenea un rol în dezvoltarea forței musculare. Niveluri mai scăzute de acest nutrient poate duce la oboseală musculară . Va trebui să includeti în dietă alimente bogate în această vitamină și ați putea avea nevoie de a lua suplimente suplimentare. Un aport zilnic de aproximativ 900 UI (unități internaționale ) de acest nutrient este în limitele de siguranță .

Efect pozitiv asupra diabetului zaharat

Tratamentul diabetului zaharat , ca și multe alte afecțiuni medicale este în mare parte un mister . Cu toate acestea , studii recente sugerează că suma de vitamina D în sânge are un efect direct asupra sistemului de secreție a insulinei din organism . Calciul joacă un rol important în secreția de insulină , și absorbția de calciu depinde de vitamină. În plus , oamenii de stiință au descoperit celulele beta ale pancreasului ( secretori de insulină ) au o concentrație mare de aceasta vitamină esențială.

Controlează excesul de greutate

Beneficiile pentru sănătate includ , de asemenea, rolul său în managementul de greutate . Aceasta vitamină generează semnalele necesare în creier pentru a crește secreția de leptină în organism . Leptina joacă un rol important în suprimarea apetitului , astfel încât să mănânci mai puțin . Aparent , va hrăniți indirect cu lumina soarelui , prin aceasta vitamină. Cantitățile mari de aceasta vitamina poate reduce IMC . Studiile stiintifice sugerează că vitamina poate ajuta direct în arderea caloriilor . Aparent , lumina soarelui , de asemenea, arde caloriile în exces indirect prin sinteza naturală a vitaminei D.

Ajută în hipertensiune

Hipertensiunea este starea tensiunii arteriale în exces . Cercetările sugerează ca vitamina D joacă un rol important în scăderea tensiunii arteriale și ameliorarea hipertensiunii arteriale . Un deficit prelungit în acest nutrient esențial poate duce la probleme de tensiune arterială pe termen lung . Tensiunea arterială este o cauză majoră de stres . Acesta este disponibilă în mod natural în pești grași cum ar fi păstrăv , sardine și somon. Cerealele și laptele sunt alte două surse majore de acest nutrient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here