Pruna este un fruct, care este legat de familia de piersici şi cireşe. Este unul din acele fructe care sunt bogate în fibre alimentare, care, la rândul său, se dovedeşte eficient în ameliorarea sistemului digestiv.  Există mii de soiuri de prune, care sunt disponibile în întreaga lume, variind de la culori precum rosu, albastru-negru, mov, galben, verde sau galben. Prunele se spune că au originea în Asia şi de atunci,  acestea au fost cultivate peste tot în lume. Gustul proaspăt şi suculent al prunelor este răcoritor intr-o zi fierbinte de vară! Prunele uscate sunt, de asemenea, destul de delicioase.

Pentru a şti despre beneficiile pentru sănătate imense şi valoarea nutriţională a prunelor, citiţi mai departe.

Beneficiile nutritionale ale prunelor

Prunele contin fibre, potasiu, vitamina A, calciu, magneziu, fier, minerale, şi vitamina C, sunt sarace in grasimi si nu contin calorii. Ele sunt fructul perfect pentru a-l mânca atunci când eşti ocupat, sau pe drum.

Sucul de prune este foarte benefic pentru sănătatea dvs. şi vă poate ajuta cu probleme, cum ar fi, constipaţia.

Prunele uscate sunt de pe partea europeană, fiind de culoare mov, putin mai mica, mai dens şi mai puţin suculentă tipuri de atunci multe alte.

Prunele sunt bogate in fitonutrienti unici denumiti şi acizi clorogenici şi neochlorogenici. Funcţia lor este faptul că sunt antioxidanti cu multe beneficii pentru organism.

Consumul de prune ajută la producerea şi absorbţia de fier în organism, ducând astfel la circulatia sangelui, care ulterior conduce la creşterea de ţesuturi sănătoase.

Consumul regulat de prune poate preveni degenerescenta maculara, precum şi orice alte infecţii ale ochiului, pe termen lung. Ochii va vor fi sănătoşi şi puternici pentru mult timp şi vă puteţi păstra de asemenea, un ochi ascuţit.

Cercetatorii au descoperit ca prunele contin agenti anti-cancer care pot ajuta la prevenirea cresterii celulelor canceroase si a tumorilor în organism.

Consumul de prune, de asemenea, reduce şansele de a contracta o boală de inimă pe termen lung. Prunele au anumiţi agenţi de curăţare care să păstreze sângele pur si prevenirea complicatiilor  inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here