In Suedia se pastreaza bradul impodobit pana la 20 de zile dupa sarbatorirea Craciunului.
Felicitarile de Craciun au inceput sa fie utilizate de canCe nu stiai despre Craciund s-a tiparit prima felicitare in Londra, in 1846.
Inca din anul 200 d.C. a fost asociat bradul cu sarbatoarea Craciunului dar primul brad imbodobit a aparut in Germania abia in 1605. Ulterior a aparut in Finlanda in 1800 si in Anglia in 1829, s-a extins in Europa si in America.
Sfantul Nicolae din Myra, originalul Mos Craciun, era patronul sfant nu numai al copiilor, dar si al hotilor si camatarilor.
56% dintre americani canta in noaptea de Craciun colinde animalelor de casa.
53% dintre americani dau cadou lucrurile primit de ei cu un an in urma.
1 din 3 oameni va amana pana in Ajunul Craciunului sa-si faca cumparaturile de Craciun.
1 din 6 oameni ar prefera sa nu mai faca cadouri, ci sa dea direct bani.
Mancarea traditionala de Craciun in Anglia in timpul Evului Mediu era capul de porc preparat cu un sos din mustar.
Conform unui recensamant din 1999 a populatiei din America de Nord si Europa, in noaptea de Craciun, Mos Craciun ar trebui sa ajunga la 42,466,666 de case in 12 ore, adica la 983 de case pe secunda.

In Italia nu se impodobeau brazi de Craciun, in schimb, se decorau cu fructe piramide mici din lemn.
In Caracas, se obisnuieste sa se inchida circulatia pe strazile orasului in Ajunul Craciunului pentru ca oamenii sa mearga cu rolele pana la biserica.
O panza de paianjen artificiala si un paianjen sunt deoratiuni traditionale pentru pomul de Craciun. Iar daca gasesti in casa o panza de paianjen in dimineata de Craciun, se zice ca va aduce noroc tot anul.
In Anglia traditia spune ca in timp ce framanti aluatul de cozonaci, daca iti pui o dorinta, si apoi cozonacii vor creste in cuptor, dorinta ti se va indeplini.
In Japonia este lipsa de politete sa trimiti felicitari de Craciun de culoare rosie, din moment ce scrisorile de deces sunt de culoare rosie.
In Norvegia in Ajunul Craciunului se ascund toate maturile din casa pentru ca in trecut se credea ca vrajitoarele si spiritele rele intrau in casa si furau maturile pentru a zbura cu ele.
Imaginea lui Mos Craciun de astazi, cel cu hainele in culorile rosu si alb si cizme negre, a fost creata in 1930 de Coca-Cola, care a creat o astfel de imagine in scop publicitar, folosind culorile marcii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here