Psihologia culorilor este un domeniu larg studiat de experti pentru a determina modul in care culoarea afecteaza perceptia si comportamentul uman. In ciuda lipsei de rigurozitate stiintifica exacta, culorile pot spune multe despre noi si personalitatea noastra. Ce culoare crezi ca reprezinta cel mai bine personalitatea ta?

Culori intense, calde si sobre, care ne impodobesc intr-un fel viata prin imbracaminte, culoarea masinii noastre, vopsirea peretilor acasa, machiaj si obiecte pe care le incorporam intuitiv in jurul nostru, in conformitate cu culorile noastre preferate. Dar de ce ne atrag? Ce culoare este personalitatea ta?

Culori si personalitate

Poate parea o prostie la prima vedere, un joc cu o mica valoare stiintifica. Dar, in realitate, trebuie spus ca studiul relatiei dintre culori si personalitate are o bibliografie extinsa in acest sens, realizata in special de numeroase companii de psihologie si marketing, unde se incearca sa investigheze, de exemplu, modul in care anumite culori ne determina cand cumpararea, atunci cand alegeti anumite produse si nu altele sau cum sa favorizati anumite state prin anumite culori. O lume intreaga sugestiva de descoperit.

Trebuie sa avem in vedere ca culorile fac parte dintr-un spectru luminos si, ca atare, emit anumite tipuri de energie in functie de lungimea lor de unda. Imagineaza-ti, de exemplu, cum te-ai simti cand ai intrat intr-o camera vopsita exclusiv in negru. Sau senzatia dvs. cand va deplasati intr-o camera decorata in tonuri de verde sau albastru. Nu o putem nega, culorile emana senzatii si emotii . Deci, sa vedem cum sunt asociate personalitatii.

Rosu

Personalitati intense, active si foarte optimiste. Acestea tind sa fie personaje puternice, cu o inclinatie clara spre competitivitate la locul de munca, cu o anumita atingere de impulsivitate si nevoie de control.

Sunt persoane sigure de sine, cu un caracter deschis si intens, dar ca un defect, impulsurile lor rapide, uneori nu foarte reflectante, ar trebui evidentiate.

Portocaliu

Esti foarte sociabil, dar pastrezi limitele? Iti place sa fii inconjurat de oameni, dar pastrezi o anumita seriozitate si echilibru , esti de inteles si foarte accesibil pentru oamenii din jurul tau.

De obicei iti plac sporturile , miscarea si iti faci mici provocari in fiecare zi. Nu esti foarte impulsiv , dar iti place sa incepi proiecte cu care te simti implicat si emotionat.

Galben

Oameni foarte, foarte creativi . In ciuda creativitatii lor , mentin sentimentul logicii, nu este o imaginatie debordanta, ci mai degraba rationala si practica.

Profilele analitice si foarte critice , de asemenea, cu ei insisi, atat de mult incat, de obicei, sunt foarte exigente si cu oamenii din jurul lor. Isi controleaza foarte bine emotiile.

Verde

Personalitati relaxate, care apreciaza mai presus de orice contribuie la ceilalti si pe care ceilalti contribuie la ei. Ei cauta apropierea oamenilor si tanjesc sa se simta in siguranta si iubiti, avand cineva cu ei.

Uneori se tem sa fie raniti de aceasta dependenta, dar, totusi, sunt vitali si pozitivi . Foarte pozitiv. De asemenea, sunt oameni carora le place altora sa-si recunoasca eforturile si actiunile.

Albastru

Echilibru si pace interioara . Oamenii care tind sa se aplece spre aceasta nuanta cauta mai presus de orice liniste si pace interioara . Ei traiesc in conformitate cu credintele si gandurile lor fara sa le pese de ceea ce ceilalti cred sau cred despre ei.

Nu se schimba usor , au o integritate si credinte bine stabilite la care nu vor ceda. Personalitati puternice, dar relaxate, foarte-foarte echilibrate.

Violet

Oameni ordonati, foarte sentimentali si, mai ales, spirituali . Sunt profiluri foarte sensibile, cu toate acestea, atunci cand sunt raniti nu o arata cu usurinta, prefera sa taca si sa nu-si arate emotiile in acel moment. Inainte de a reflecta, mediteaza si apoi isi pun gandurile cu voce tare.

Ei reflecta, gandesc, isi cauta pacea interioara si, de asemenea, sunt foarte deschisi pentru a-i ajuta si ghida pe ceilalti . De obicei, sunt implicati in probleme umanitare.

Maro

Inradacinata in pamant, in fizic si in simplu. Sunt oameni care iubesc viata simpla si naturala, confortul de zi cu zi infasurat de fiintele pe care le iubesc.

Gri

Nu este deloc o culoare negativa . Sa lasam deoparte celebrul termen gri, pentru a vedea de fapt personalitati destul de echilibrate, calme si oarecum conservatoare. De asemenea rece si atat de rational incat putem reusi rareori sa ii suparam. Ca un defect, ar trebui evidentiata pasivitatea lor, ei isi parasesc foarte rar rutina pentru a intreprinde planuri complexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here