Christian Dior -Tendinte Moda 2008

Christian Dior este poate cel mai cunoscut nume din lumea modei. S-a nascut in Normandia, Franta, in 1905, si a urmat cursurile unei scoli catolice. Ulterior legenda modei si a parfumurilor a studiat stiintele politice, pentru ca de abia in 1938 sa inceapa sa deseneze primele sale rochii.
Din cauza „datoriilor catre tara”, in cel de-al doilea razboi mondial, cariera sa de designer a luat o pauza, pana in 1946. Imediat dupa aceasta a lansat prima sa colectie, intitulata “New Look”, unde a preferat un look opulent, luxos, in contrast cu razboiul ce inca era de actualitate. Clasicul elegant si feminin al colectiei sale, succesul rasunator de care s-a bucurat, a restabilit pozitia Parisului ca centrul al modei.

Dior a condus practic destinele modei in anii ’50. In 12 ani si-a extins afacerea in 15 tari, avand peste 2000 de angajati.
In 1953, Dior il angajeaza pe Yves Saint- Laurent ca asistentul sau personal. Saint-Laurent devine designer principal al casei Dior la moartea fondatorului, in 1957.
In anul mortii sale, Dior a deschis magazine in 24 de tari. Traditia modei Dior a fost continuata de mari designeri, printre care Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano si Hedi Slimane.

Numele Dior s-a asociat cu numeroase alte produse, precum parfumurile (printre cele mai cunoscute arome Dior se numara: Dune, Dolce Vita, Diorella, Dioressence, Diorissimo, Eau Fraiche, Forever and Ever, Hypnotic Poison, J’adore, Miss Dior, Tendre Poison), farduri si cosmetice diverse, bijuterii, incaltari si accesorii din piele, haine pentru barbati si accesorii pentru casa.
In prezent exista peste 160 de bouticuri Dior in intreaga lume, care comercializeaza atat haute-couture, cat si ready-to-wear si cosmetice sau bijuterii.

Ce se poarta in 2008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here