Sursa:  freepik

Te întrebi cum să te îmbraci astfel încât să îți pui în valoare silueta și să te simți încrezătoare în propriul corp? Acest articol îți va oferi răspunsurile de care ai nevoie! Vei învăța cum să identifici forma corpului și zonele de echilibru, cum să alegi croiul potrivit pentru fiecare tip de siluetă și cum să te joci cu nuanțele și imprimeurile pentru a obține un efect avantajos. 

Identificarea formei corpului și a zonelor de echilibru

Identificarea formei corpului și a zonelor de echilibru este primul pas esențial în alegerea hainelor potrivite pentru a evidenția punctele forte și a camufla imperfecțiunile. În general, există cinci tipuri de siluetă: mar, pară, clepsidră, dreptunghi și triunghi inversat. Fiecare siluetă are propriile caracteristici și nevoi specifice în ceea ce privește hainele.

  • Silueta de tip mar este caracterizată de o talie mai mare decât umerii și șoldurile. Această formă de corp poate fi evidențiată prin alegerea hainelor care subliniază umerii și picioarele, astfel încât să se creeze un echilibru vizual. De asemenea, este important să eviți hainele care sunt prea strâmte în zona taliei sau care accentuează burtica.
  • Silueta de tip pară are umerii mai înguști decât șoldurile și este caracterizată de o talie subțire. Pentru a crea un echilibru între partea de sus și partea de jos a corpului, este important să alegi haine care subliniază umerii și să eviți hainele care accentuează șoldurile.
  • Silueta de tip clepsidră este caracterizată de o talie subțire și umeri și șolduri de dimensiuni similare. Pentru a evidenția forma frumoasă a corpului, este important să alegi haine care subliniază talia și să eviți îmbrăcămintea de damă de mărimi mari.
  • Silueta de tip dreptunghi este caracterizată de dimensiuni similare ale umerilor, taliei și șoldurilor. Pentru a crea un aspect proporționat, este important să alegi haine care oferă volum și formă la nivelul umerilor și șoldurilor, precum și să accentuezi talia.
  • Silueta de tip triunghi inversat este caracterizată de umeri mai largi decât șoldurile. Pentru a crea un echilibru vizual, este important să alegi haine care subliniază șoldurile și să eviți hainele care accentuează umerii.

Alegerea croiului potrivit pentru fiecare tip de siluetă

  • Clepsidra este silueta ideală, cu umeri și șolduri egale și o talie bine definită. Pentru această siluetă, se pot alege croiuri care pun în evidență talia, cum ar fi rochiile în A, corsetele sau bluzele cu talie marcata.
  • Triunghiul inversat este caracterizat de umeri mai largi decât șoldurile. Pentru această siluetă, se recomandă evitarea hainelor cu umeri bombați și a imprimeurilor mari în partea superioară a corpului. Croiurile care avantajează această siluetă sunt rochiile cu tăietură în talie, pantalonii evazați și hainele cu volane la șolduri.
  • Triunghiul este caracterizat de umeri mai înguști decât șoldurile. Croiurile care avantajează această siluetă sunt bluzele cu decolteu în V, fustele evazați și pantalonii drepți.
  • Dreptunghiul este caracterizat de o talie nedefinită și umeri și șolduri de aceeași lățime. Pentru această siluetă sunt recomandate hainele care creează iluzia unei talii, cum ar fi rochiile în A, corsetele și fustele cu talie înaltă.
  • Ovalul este caracterizat de o talie mai mare decât umerii și șoldurile. Pentru această siluetă, se recomandă evitarea hainelor prea strâmte și a imprimeurilor mari. Croiurile care avantajează această siluetă sunt rochiile cu tăietură în talie, pantalonii largi și bluzele cu decolteu în V.

Este important să alegem croiurile care pun în evidență zonele de interes și ascund zonele mai puțin avantajoase ale corpului. De exemplu, dacă vrem să atragem atenția asupra bustului, putem alege bluzele cu decolteu în V. Dacă vrem să ascundem șoldurile, putem alege fuste evazați. Detaliile și finisajele pot juca și ele un rol important în alegerea croiului potrivit. De exemplu, o curea poate să pună în evidență talia, iar un volan poate să adauge volum la șolduri.

Înarmată cu aceste cunoștințe, vei putea să te îmbraci cu încredere și să te simți bine în pielea ta!