Conform lui Sigmund Freud,  visele erotice sunt manifestari inconstiente ale libidoului nostru.

Studiile arata ca aproape 70% din femei au vise erotice, iar o mare parte dintre acestea sustin ca au experimentat si orgasme in timpul sau ca urmare a viselor erotice.

Sunt cunoscute disputele Jung-Freud asupra calitatii libidoului. Controversa pleca de la felul cum era vazut acesta de cei doi.

Freud sustinea ca libidoul se refera numai la sexualitate, iar Jung  ca pe o energie psihica libera, la care se putea adauga si sexualitatea, dar care putea cuprinde si alte sfere ale vietii reale.

De ce apar vise erotice?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai un vis erotic  pe care nu l-ai inteles sau nu avea nici o legatura cu felul tau de a trai sau gandi? Si nici un dictionar traditional de vise sau tratat de psihanaliza nu ti-a oferit un raspuns clar.

Dictionarele traditionale de vise explica faptul ca persoana care iti apare in vis sub forma unui partener sexual manifesta de fapt lipsa de respect fata de tine in viata reala. Pe de alta parte, interpretarea viselor in viziunea lui Freud, controversata de altfel, releva faptul ca visul erotic este manifestarea unei dorinte erotice din subconstient.

Uneori, in visele erotice ale femeilor apar barbati necunoscuti, cu care se petrec lucruri pe care nu si le-au imaginat vreodata; cele mai multe femei care au astfel de vise pretind ca se trezesc bulversate, dar de cele mai multe ori sunt placut impresionate de cele „experimentate” in somn.

Studiile spun ca astfel de vise apar mai des la femeile putin mai inhibate din punct de vedere sexual. In cazul altor femei, mai experimentate si cu vieti sexuale foarte active, visele erotice sunt expresia unei frustrari: visele acestora sunt de obicei induse de fanteziile erotice pe care acestea le au, constient sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here