Bijuteriile îți pot transforma sau îți pot ruina ținutele, mai ales când vine vorba de cele de ocazie, fapt pentru care este important să le alegi în funcție de evenimentele la care iei parte. Să optezi pentru accesoriile potrivite în funcție de outfit, dar și de ocazie te poate ajuta să te faci remarcată și, în plus, trebuie să ai în vedere faptul că acestea reflectă stilul și personalitatea care te definesc.

Cum poți să-ți alegi bijuteriile în funcție de ocazie, află mai jos:

Bijuterii pentru o ținută office

Anumite bijuterii se potrivesc, fără doar și poate, cu orice. Cerceii moșteniți de la bunica, colierul pe care ți l-a oferit mama ta la împlinirea a 18 ani și verigheta sunt accesorii pe care le poți include în ținutele de zi cu zi sau chiar în cele office. Îți recomandăm să ai în vedere faptul că bijuteriile aurii se potrivesc persoanelor care au pielea în tonuri calde (galben, piersică sau auriu), iar cele argintii sau roz arată mai bine pe pielea în tonuri reci, adică pe acea piele care are o tentă de albastru, roz ori roșcat.

Bijuterii potrivite pentru o ieșire în oraș

Fie că mergi la o întâlnire, fie că ieși în oraș cu fetele, poți profita de o astfel de ocazie pentru a experimenta în ceea ce privește alegerea accesoriilor. Spre exemplu, poți opta pentru cercei lungi din argint 925 sau pentru un colier statement, în cazul în care alegi să porți o rochie care este mai decoltată.

Bijuterii potrivite pentru o petrecere

Dacă mergi la o nuntă sau la o petrecere, atunci alege-ți bijuteriile după ce ți-ai achiziționat rochia, căci în acest fel vei evita să porți un colier care să se suprapună cu decolteul ori cu mânecile. De asemenea, nu uita să optezi pentru o brățară sau pentru un inel asortate, astfel încât să întregești ținuta.

Accesorii potrivite pentru o petrecere la firmă 

Alegerea unor accesorii potrivite pentru o petrecere a firmei la care lucrezi poate fi o provocare, dar poți profita de această ocazie pentru a dovedi cât de elegantă poți fi. Astfel, pentru o petrecere formală, poartă un colier din perle sau din cristale ori o pereche de cercei. Pentru un outfit nonconformist, însă, poți alege niște cercei cu un design îndrăzneț, dar și o brățară.

Bijuterii pentru petrecerea dată înainte de nuntă

Există o tradiție de ani la rând ca tinerele care se căsătoresc să meargă într-o destinație cu prietenele lor, pe care le-au ales să le fie domnișoare de onoare. Fie că este vorba despre o vacanță exotică, o ieșire la restaurant sau într-un club, trebuie să știi cum că poți opta pentru accesorii simple, precum un colier sau un pandantiv cu o piatră. 

Bijuteriile pot face diferența când vine vorba de o ținută de ocazie, motiv pentru care ori de câte ori ai ocazia alege să investești în accesorii de calitate, care să te reprezinte și pe care le poți folosi atunci când ai nevoie pentru a-ți pune în evidență un outfit.