Sursa: freepik

Într-o epocă în care aspectul fizic este atât de prețuit, articolul nostru te va ghida pas cu pas în alegerea celei mai potrivite forme pentru sprâncenele tale, în funcție de fizionomia feței. Vei descoperi cum să înțelegi fizionomia feței, de la ovală la pătrată, și cum să determini forma sprâncenelor potrivită. Mai mult, vom explora diferite tehnici de conturare corectă a sprâncenelor pentru diverse forme de față.

Înțelegerea fizionomiei feței 

Înțelegerea fizionomiei feței este esențială pentru tine atunci când vrei să îți pui în valoare frumusețea naturală. Fiecare față are o formă unică, care poate influența modul în care trăsăturile tale sunt percepute și modul în care poți alege coafura și machiajul potrivit. În cele ce urmează, vom explora în detaliu diferitele forme ale feței, precum ovală, rotundă, pătrată sau inimă, pentru a te ajuta să înțelegi cum să îți pui în evidență frumusețea în cel mai potrivit mod.

Identificarea formei feței

Primul pas în înțelegerea fizionomiei feței este identificarea formei tale. Acest lucru se realizează prin conturarea siluetei faciale, observând liniile și proporțiile. Fața ta are caracteristici unice, cum ar fi linia maxilarului, a bărbiei și a pomeților, care contribuie la forma generală a feței tale.

Înțelegerea impactului formei feței asupra aspectului general

Este important să înțelegi că forma feței poate avea un impact semnificativ asupra aspectului tău general. De exemplu, o față ovală poate fi considerată ideală pentru multe tipuri de coafuri și machiaje, în timp ce alte forme, cum ar fi cea rotundă sau pătrată, pot necesita abordări diferite pentru a-și sublinia frumusețea. Prin înțelegerea formei feței tale, vei putea să faci alegeri mai informate în ceea ce privește stilul personal.

Cum să măsori forma feței

Un pas crucial în determinarea formei feței tale este măsurarea acesteia. Acest lucru se poate face ușor folosind un centimetru flexibil și urmând câțiva pași simpli. Măsurarea precisă a trăsăturilor feței tale te va ajuta să identifici corect forma acesteia și să iei decizii mai bune în ceea ce privește coafura și machiajul. 

Un specialist îți poate oferi soluții personalizate atunci când apelezi la serviciul de microblading. Află mai multe despre acesta aici!

Cum să îți determini forma sprâncenelor în funcție de fizionomia feței

Determinarea formei corecte a sprâncenelor poate face o diferență semnificativă în aspectul și expresia ta facială. Fiecare formă de față are propriile sale recomandări în ceea ce privește forma sprâncenelor potrivite, iar această alegere poate sublinia sau modifica trăsăturile tale. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te ajuta să îți determini forma sprâncenelor în funcție de fizionomia feței tale:

  • Primul pas este să identifici forma feței tale: rotundă, ovală, pătrată sau în formă de inimă. Pentru o față rotundă, spre exemplu, sprâncenele cu un arc înalt pot crea iluzia unor trăsături mai ascuțite. În cazul unei fețe pătrate, sprâncenele mai rotunjite pot adăuga puțină delicatețe. Dacă ai o față ovală, ai noroc, deoarece aceasta este considerată cea mai adaptabilă formă, iar mai multe stiluri de sprâncene s-ar potrivi. Înțelegerea formei feței tale este primul pas esențial în stabilirea conturului sprâncenelor.
  • În continuare, poți folosi un creion sau o riglă pentru a măsura punctele cheie ale sprâncenelor tale. Aceste puncte includ începutul, înălțimea arcului și sfârșitul sprâncenelor. Determinarea acestor puncte în funcție de forma feței tale va oferi o orientare precisă pentru conturarea sprâncenelor. În general, începutul sprâncenelor ar trebui să fie aliniat cu marginea exterioară a aripii nazale, punctul cel mai înalt al arcului ar trebui să fie la jumătatea distanței dintre început și sfârșit, iar sfârșitul sprâncenelor ar trebui să fie potrivite pentru linia de la baza aripii nazale și colțul exterior al ochiului. 

Tehnici de conturare corectă a sprâncenelor pentru diferite forme de față

Tehnici de conturare   

Odată ce forma sprâncenelor a fost determinată, pot fi folosite diferite tehnici de conturare pentru a obține lookul dorit. Una dintre cele mai comune tehnici este folosirea unui creion pentru sprâncene pentru a desena linia sprâncenelor. Creionul poate fi folosit pentru a umple spațiile goale și pentru a da o formă mai definită sprâncenelor. De asemenea, pudra pentru sprâncene poate fi utilizată pentru a umple spațiul dintre firele de păr și pentru a crea un aspect mai natural. Pentru a fixa forma sprâncenelor, gelul pentru sprâncene poate fi aplicat cu ajutorul unei periuțe speciale. 

Întreținerea sprâncenelor

După ce sprâncenele au fost conturate, este important să fie întreținute corespunzător. Acest lucru poate include regulat tăierea firelor de păr prea lungi, pentru a menține forma dorită a sprâncenelor. Curățarea excesului de păr poate fi realizată cu ajutorul unei pensete, pentru a obține un aspect mai curat și mai ordonat. De asemenea, utilizarea unui ser pentru sprâncene poate fi benefică pentru a stimula creșterea părului și a menține sprâncenele sănătoase și pline.

Încheind, conturarea sprâncenelor în funcție de fizionomia feței nu este doar un trend, ci o tehnică esențială pentru a-ți sublinia trăsăturile naturale. Înțelegerea formei feței tale și alegerea corectă a formei sprâncenelor poate face o diferență semnificativă în aspectul tău. Încearcă și experimentează, pentru a găsi stilul care te reprezintă cel mai bine!