Zapaceala primelor zile la noua slujba poate sa-ti afecteze abilitatea profesionala. Iata cum sa pornesti cu dreptul si sa faci impresie buna.
Prima zi la noul loc de munca. Ar trebui sa fii entuziasmata de acest inceput, dar, de fapt, esti moarta de frica, iar in stomac ti s-a pus un nod cat pumnul. Toti ochii sunt atintiti asupra ta, ceea ce te face sa te simti nesigura si te tine incordata. O groaza de intrebari iti trec prin minte. Care e cea mai buna cale pentru a-ti impresiona sefii? Cum sa faci cunostinta cu persoanele “potrivite”? Sa te remarci prin zel? Si cand vei trece la sentimentul ca esti o intrusa la mandria de coechipier?

La inceput, vestea buna: faza de acomodare tine in general cam trei luni. Si acum cea rea: sunt cele mai importante “trei luni” dintre toate cele pe care le vei petrece vreodata acolo. Si asta deoarece prima impresie este greu de schimbat. Daca o zbarcesti, va trebui sa trudesti din greu pentru a-ti reface imaginea. Este foarte important sa-ti impui un comportament plin de profesionalism si sa eviti greselile care ti-ar putea periclita reputatia. Am solicitat sfaturile catorva experti in orientare profesionala si catorva femei de succes ca sa stii la ce sa te astepti cand vei avea o noua slujba.

Elimina suprasolicitarile. Pentru a prinde din zbor secretele noii tale slujbe e necesara o concentrare maxima. Deci acorda toata atentia pentru a stabili relatiile cu colegii, pentru a descoperi unele “smecherii” inteligente si a castiga increderea clientilor importanti. Nu inventa programari la dentist, reparatii ale masinii sau mutari de mobilier.
Nu incerca sa salvezi lumea. Trebuie sa recunosti: nu esti Superwoman. Iar firma nu te-a angajat pentru a-i rezolva toate problemele. E mai bine sa te concentrezi asupra catorva aspecte importante (si sa le rezolvi perfect) decat sa accepti toti felul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here