beneficii somn

Somnul te face să te simți mai bine, dar importanța sa merge dincolo de cresterea stării tale de spirit sau alungarea cearcănelor de sub ochi. Somnul adecvat este o parte cheie a unui stil de viață sănătos, de care poate beneficia inima ta, greutatea, mintea, și mai mult.

Aici sunt unele beneficii de sănătate descoperite de cercetatori cu privire la o noapte de somn bun:

Somnul,învățarea și memoria sunt fenomene complexe care nu sunt înțelese în totalitate . Cu toate acestea , studii umane și animale sugerează că, cantitatea și calitatea somnului au un impact profund asupra învățării și memoriei . Cercetarile sugereaza că somnul ajuta la învățare și memorie în două moduri distincte . În primul rând, o persoană privată de somn nu se poate concentra în mod optim și, prin urmare, nu poate învăța în mod eficient. În al doilea rând, somnul în sine are un rol în consolidarea memoriei , care este esențială pentru a învăța noi informații .

Un somn bun, de fapt,te face să te simti pozitiv și optimist. De fapt, oamenii care suferă de tulburări de somn regulat au de trei ori mai multe șanse de a experimenta o stare de spirit scăzută, comparativ cu persoanele care dorm bine, conform Great British Sleep, realizat de Sleepio, o organizație dedicată pentru a ajuta oamenii să doarmă mai bine.

Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt mai frecvente în timpul orelor de dimineața devreme . Acest fapt poate fi explicat prin modul în care somnul interacționează cu vasele de sânge . Lipsa de somn a fost asociată cu agravarea tensiunii arteriale și a colesterolului , toți factorii de risc pentru boli de inimă și accident vascular cerebral . Inima ta va fi mai sănătoasă dacă aveți între 7 și 9 ore de somn în fiecare noapte .

Persoanele care lucrează în schimbul de noapte au un risc mai mare de cancer de sân și de colon . Cercetatorii cred ca aceastălegătură este cauzată de niveluri diferite de melatonina la care oamenii sunt expuși la lumina pe timp de noapte.Expunerea la lumină reduce nivelul de melatonina , un hormon care ne face atât somnoroși și se crede că protejează împotriva cancerului . Melatonina apare pentru a suprima creșterea tumorilor. Asigurați-vă că dormitorul este închis pentru a ajuta corpul să producă melatonina de care are nevoie .

Somnul reduce stresul. Atunci cand corpul este deficitar de somn, mergi într-o stare de stres . Funcțiile organismului sunt puse în alertă maximă , care determină o creștere a tensiunii arteriale și o producție de hormoni de stres. Tensiunea arterială mai mare crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral .

Somnul poate ajuta să slăbești. Cercetătorii au descoperit , de asemenea, că persoanele care dorm mai putin de șapte ore pe noapte sunt mult mai susceptibile la a fi supraponderali sau obezi . Se crede că lipsa de somn are impact asupra echilibrului de hormoni din organism, care afectează apetitul . Hormonii ghrelin si leptina , importanți pentru reglarea poftei de mancare , s-au dovedit a fi perturbati de lipsa de somn . Deci, dacă sunteți interesati în a controla sau a pierde în greutate , nu uitați să acordaț atenție la obținerea unui somn bun .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here