somn

Potrivit Institutului National de Sănătate, un adult doarme în medie mai puțin de șapte ore pe noapte . În societatea de astăzi, în care totul se desfășoară cu rapiditate, șase sau șapte ore de somn poate suna destul de bine . În realitate , însă , este o rețetă pentru privarea de somn cronic.

Există o mare diferență între cantitatea de somn pe care o obținem și cantitatea de care avem nevoie pentru ca organismul să funcționeze la capacitate optimă.În timp ce cerințele de somn variază ușor de la o persoană la alta , majoritatea adulților sănătoși au nevoie între șapte și jumătate până la nouă ore de somn pe noapte pentru a funcționa la capacitate maximă. Copiii și adolescenții au nevoie chiar mai mult, între 8,5 și 9 ore de somn pe noapte.

Și în ciuda ideii că nevoile noastre de somn scad odată cu vârsta , persoanele mai în vârstă, încă mai au nevoie de cel puțin șapte și jumătate la opt ore de somn . Din moment ce adulții mai in vârstă au adesea probleme cu somnul atât de mult pe timp de noapte, un pui de somn pe timpul zilei poate umple golul.

De câte ore de somn avem nevoie în funcție de vârstă:

Nou-născuți până la 2 luni – 12-18 ore
3 luni la 1 an – 14-15 ore
1 la 3 ani – 12 – 14 ore
3 la 5 ani – 11-13 ore
5 la 12 ani – 10-11 ore
La 12 la 18 de ani – 8.5 – 10 ore
Adulți (18 +) – 7.5-9 ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here