lipsa somn

Știi lipsa de somn te poate face morocănos și în ceață. Poate că nu știi ce poate face pentru viata ta sexuală, memorie, sănătate, aspect, și chiar capacitatea de a pierde în greutate .

Aici sunt 10 efecte grave ale pierderii de somn de care nu știai:
Somnolența provoacă accidente. Privarea de somn a fost un factor în unele dintre cele mai mari dezastre din istoria recentă : accidentul nuclear 1979 la Three Mile Island , deversarea de petrol Exxon Valdez , criza nucleară 1986 de la Cernobâl , și altele . Dar pierderea de somn este , de asemenea, un risc mare de siguranță publică în fiecare zi pe drum . Somnolența poate încetini timpul de reacție la fel de mult ca și conducerea în stare de ebrietate . Administrația Națională a Siguranței Traficului pe Autostrăzi estimează că oboseala este un motiv în 100.000 de accidente auto și 1550 de decese legate de accident pe an, problema fiind mai mare în rândul persoanelor sub 25 de ani .

Studiile arată că pierderea de somn și calitatea proastă a somnului, de asemenea, duce la accidente și vătămări la locul de muncă . Într- un studiu , muncitorii care au reclamat somnolentă excesivă în timpul zilei au avut in mod semnificativ mai multe accidente de muncă , accidente de muncă repetate în special .

Somnul joacă un rol critic în gândire și învățare . Lipsa de somn afectează aceste doua procese cognitive în multe feluri . În primul rând , el afectează atenția , vigilența , concentrarea , raționamentul , și rezolvarea problemelor . În al doilea rând , în timpul nopții , diferite cicluri de somn joacă un rol în ” consolidarea ” amintirilor în minte . Dacă nu dormi suficient , nu vei fi capabil să-ți amintești ceea ce ai învățat și experimentat în timpul zilei .

Privarea de somn poate duce la grave probleme de sănătate. Tulburările de somn și pierderea cronică de somn vă poate pune la risc pentru :

  • boală de inimă
  • atac de cord
  • insuficiență cardiacă
  • bătăi neregulate ale inimii
  • hipertensiune arterială
  • diabet

Conform unor estimări , 90 % din persoanele cu insomnie – o tulburare de somn caracterizată prin dificultatea de a rămâne adormit – au , de asemenea, o altă condiție de sănătate .

Lipsa de somn afectează viața sexuală. Specialiștii spun că lipsa de somn defavorizează bărbații și femeile care raportează libidoul scăzut și mai puțin interes de sex . Energia epuizată , somnolența , și tensiunea crescută pot fi în mare parte de vină .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here