Programul prelungit de munca, lipsa unei motivatii, dar si a unor prieteni cu chef de sport sunt doar cateva dintre motivele care ne indeamna sa ramanem lipite de canapea si de scaunul de serviciu. Si cine ne poate condamna?

Dupa o zi de munca asidua, e greu, daca nu aproape imposibil, sa gasesti rezerve de energie ca sa te misti pana la sala si sa-ti mai “muncesti” corpul. Daca mai pui si mancarea, de multe ori semipreparata sau foarte nesanatoasa, consumata pe fuga in fata computerului, ai deja raspunsul la intrebarea ta. Remediul? Evident, activitatea fizica practicata in weekend, daca nu de mai multe ori pe saptamana si o alimentatie mai dietetica.

Anticonceptionalele. Aici ce sa zic? E cam riscant fara ele, dar nici cu ele nu e bine. Probleme ca depozite de grasime, celulita si crestere dramatica a greutatii sunt efecte adverse des intalnite la fetele care iau zilnic astfel de pilule.

Banii. Cati bani aveai in liceu sau facultate? Nu cine stie ce, si mai avea si cine sa iti gateasca sanatos. Acum, mai o pizza, mai o shaorma, poate o friptura cu cartofi prajiti la restaurantul de langa serviciu sau de la catering. Daca tot ai mai multi bani, de ce nu cauti o firma de catering care-ti poate aduce sub nas un meniu care te-ar “sculpta” si energiza rapid?

Obiceiuri proaste. Acum nu mai iesi in parc cu rolele si nici nu va mai strangeti la un joc de carti si o noapte de dans. Preferi o lunga lincezeala in bar sau restaurant, cu ceva vinut sau bere. Din pacare, alcoolul oboseste si statul degeaba iti maresc pe nesimtite proportiile.

Obisnuinta. Te-ai obisnuit ca esti putin mai rotunjoara decat in adolescenta, si cum nu sunt multe kilograme in plus, nu-ti faci probleme- pot fi date jos usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here