Nu-ti place sa stai cu gura pe toti cei apropiati, lor cu atat mai putin, dar nu ai ce face, te simti obligata sa le arati “calea dreapta”. Oare cat vor rezista?

Ii zici lu X sa faca treaba cutare. X iti spune ca da, sigur. Si il crezi pe cuvant. Trece timpul. Observi ca X nu a facut ce i-ai cerut. Il mai rogi o data, poate nu a inteles omul ca tu vrei sa faca acum ce l-ai rugat. Mai trece ceva timp. X tot nu a dus sarcina la bun sfarsit. Te enervezi si ii mai atragi atentia o data, de data asta ridicand putin mai mult vocea. Timpul trece in continuare si X nu pare a se gandi la treaba pe care l-ai pus sa  o faca. Ii comunici pe ton rastit ca ar fi cazul sa actioneze, altfel. Se mai scurg cateva ore. Tie  nu-ti vine sa crezi ca X nu s-a dat pe brazda. Incepi sa urli, sa jignesti, gandindu-te ca X va fi asa motivat sa te asculte, vazand cat de mult te afecteaza povestea asta. Nu mai termin piesa de teatru, pentru ca stii deja finalul. X n-o sa faca pana la urma ce la rugat.

Unde ai gresit? In primul rand nu te-ai asigurat ca X a inteles cat de important e pentru tine lucrul cu care l-ai insarcinat. Fii directa si clara, priveste persoana respectiva in ochi si asigura-te ca a inteles mesajul. In al doilea rand, niciodata nu te rasti. Omul va interpreta asta ca pe un ordin si ca lua o atitudine defensiva. In al treilea rand, nu te ajuta cu nimic daca repeti aceeasi cerinta. Ceea ce ii spui va avea, intr-un fel impactul pe care il are muzica din magazine asupra oamenilor. Stii ca e acolo, dar nu te influenteaza cu nimic, parca nici nu o mai auzi, asa de mult te-ai obisnuit cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here