shoppingCe poate fi mai frumos pe lumea asta decat hainele? A, poate pantofii. Sau posetele. Nu m-am hotarat inca. Se pare ca nici tu, daca bati mallurile in nestire.

Ultima oara cand mi-am facut un CV, am stat mult si m-am gandit daca sa pun la categoria hobby-uri si shoppingul. Si apoi, daca sa-l pun chiar pe primul loc. Ca nicio alta ocupatie nu-si merita mai bine prima pozitie pe podiumul placerilor mele. Sorry, guys! Totusi, n-am trecut acest „hobby” in CV. Dar am inceput sa analizez problema mai atent: daca eram gata sa fac asta, inseamna ca sunt chiar… dependenta, nu? Si, daca sunt dependenta, e rau? E ca alte dependente, distrugatoare de sanatate si viata?
Am descoperit un studiu al Universitatii din Stanford. Spuneau ca, in America, 17 milioane de persoane sunt afectate de „shopaholism”, cum numesc aceasta patima a cumparaturilor. Bine, poate se refereau si la cei care cumpara si tone de carlige de rufe, numai sa dea banii pe ceva. Noi ne-am concentrat, in paginile ce urmeaza, asupra pasiunii pentru haine si accesorii, si-am le-am intrebat despre asta pe vedete, pe femeile obisnuite si shopaholice, pe specialisti. Spor la… citit!

Cum iti dai seama ca shoppingul a devenit o manie

1 A manca sau a te îmbraca? Daca nemancarea duce la o masura mai mica la haine, alegi mereu un shopping bun în loc de o masa buna.
2 Produse de acelasi fel… fara numar! Nu, nu ai mai castigat vreo noua gama de produse (din care probabil deja ai încercat ceva), ci primesti lejer titlul de shopaholica.
3 Esti suparata? Scoate portofelul! Apropo, cam cate „depresii” îti permiti pe luna? Ia numara
sesiunile de cumparaturi din ultima perioada.
4 How much? No problem! Cand vezi „piesa” vestimentara perfecta, nu stai pe ganduri. Ai, nu ai bani, trebuie sa o ai! Te dai de trei ori peste cap, chemi nasa cu bagheta magica, apelezi la un
imprumut si poti sa rasufli usurata.
5 Cumparaturile sunt subiect de cearta. Daca la inceput provocai zambete amabile cu mica ta adictie, in timp s-a ajuns la adevarate certuri provocate despre stilul tau de shopping. Ai ajuns sa
ascunzi prietenilor si cat de des faci cumparaturi.
6 Cumperi MMH. Adica mult, mereu si haotic. Nu conteaza ca e weekend, ca e inainte sau dupa
salariu, ca ai sau nu un eveniment special sau ca nu mai ai de incaltat. Daca vrei un singur cuvant pentru stilul tau de a cumpara, incearca necontrolat.
7 Ai o gramada de lucruri noi, nefolosite inca. Dulapul tau geme de haine neimbracte, cu eticheta; ai cutii de pantofi care nu au atins decat podeaua magazinului plus CD-urile tiplate inca.
8 Consideri ca shoppingul e hobby-ul tau. Problema e ca asta e singura ta preocupare, ca nu iti poti imagina o saptamana fara sa iti cumperi ceva, si crezi ca e un fel de medicament bun la toate. Nu le recomanda si prietenilor tai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here