Fashion designerii ajuta incontinuu la crearea miliardelor de articole de imbracaminte, pantofi, accesorii cumparate in fiecare an de consumatori. Munca acestora pentru punctele de vanzare din lume, cat si fabrici, a dus la crearea de designuri pentru piata maselor. Fashion designerii sunt omaneii care creeaza hainele elegante, bizare si excentrice, amuzante si cel mai adesea scumpe, pe care le vedem pe pasarelele modei de doua ori pe an.

Moda. Designul modei este arta aplicata dedicata designului hainelor si accesoriilor de lifestyle create dupa influente culturale si sociale ale unui anumit timp. Designerii au adus furtuni in aceasta lume glamour cu varietatea lor fabuloasa. Industria modei a primit intotdeauna bine noi talente care au urcat pe piedestal. In timp ce toate articolele de imbracaminte din orice perioada de timp sunt studiate de academicieni drept costume de design, doar hainele create dupa 1858 sunt considerate fashion design.

Inainte de designerii pe care ii stim astazi, designul vestimentar si de creatie a fost ingrijit de persoane anonime, iar moda era descendenta din hainele purtate de cei de la curtile regale. De la inceputul secolului 20, toata moda inalta a fost originara in paris, apoi in Londra. Atunci istoria inca nu era impartita intre haute couture si moda obisnuita.

Designerii. Designerii stiu ca au aceasta putere si vor continua sa o foloseasca pentru a influenta moda. Majoritatea muncesc pentru fabrici de haine, creand haine pentru femei, barbati si copii, pentru piata maselor. Brandurile de design care au un nume precum Calvin Klein, Ralph Lauren, de obicei sunt o echipa de design conduse de un director designer.

Acum, in moda moderna am vazut multe referinte la tehnologie, precum designerii Miuccia Prada sau Hussein Chalayan care au introdus textile industriale si tehnologie moderna in colectiile de toamna de acum, piata de obicei se adapteaza trendurilor stabilite de nume faimoase in moda. Multi designeri de drum lung incep sa se intoarca spre retailerii pietei pentru mase pentru a produce marfa cu pret scazut si isi folosesc imaginatia pentru a veni cu noi idei.

Exista si anumite scoli cunoscute de fashion design in lume care au cursuri de 3 ani. In plus fata de lectiile date studentilor despre partea artistica si tehnica a subiectului, unele cursuri includ si un an de practica intr-o industrie de moda, pentru a le da studentilor un apetit al designului de moda comerical. Alte scoli ofera sansa de a vizita case de moda in strainatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here